Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vekil Öz’den Şapkalı Örnek

Vekil Öz’den Şapkalı Örnek

Vekil Öz’den Şapkalı Örnek

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Anayasa Değişikliği dolayısıyla yapılacak referandum için köy köy gezerek vatandaşlara çeşitli örneklerle değişmesi istenen sistemi anlatıyor.

Eceabat’ın köylerine adından da Bayramiç’in köylerine yaptığı ziyaretlerde köylüleri dinleyen Öz, 16 Nisan’da yapılması planlanan referandumda değiştirilmesi planlanan Anayasa maddelerini ise çeşitli örneklerle anlattı.

Köy ziyaretlerinde, çalışmaları ilçe örgütlerinin ve kendisinin parti kimliği olmaksızın gerçekleştirdiğini söyleyen CHP’li Öz; seçimin bir parti seçimi değil, ülkemizin yönetim şeklini belirleneceği bir seçim olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı’nın birden fazla görev yükleneceğini belirterek eline şapkaları alan Vekil Öz; Cumhurbaşkanlığı için, Parti Başkanlığı için, Yasama için, Yürütme için, Yargı için şapka taktığı vatandaşın kafasında şapkaların durmamasının ardından “Bir başta Beş Şapka olur mu” diye sordu. Daha sonra birden fazla şapka taktığı vatandaşın kafasında şapkaların durmamasını örnek göstererek “Birden Fazla Şapka Aynı Başta Durmaz” dedi.

Anlattığı bir diğer örnek de ‘su örneği’ olan Öz’ün, köylülerin dikkatli izlemelerinin ardından yoğun alkış aldığı gözlendi.

Öz, anlattığı örneklerde “Yetkileri bir kişide toplamak isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu süreçte tekrar aldanmayacağının garantisini kim verebilir. Dolayısı ile tüm yetkiler bir kişide toplanamaz. Milletin iradesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir” dedi.

Eylem Gözeldere

 

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech