Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarihin Soluğunda Kısa Film Festivali

Tarihin Soluğunda Kısa Film

Tarihin Soluğunda Kısa Film Festivali

 “Bir Köprü Kuralım Geçmişten Günümüze Geçilmez Çanakkale’ye” sloganı ile hayata geçen Çanakkale’nin İlk“Uluslararası Kısa Film Festivali” tanıtım toplantısı düzenlendi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Festival Başkanı Doç. Dr. Hülya Önal, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Tarhan, Alan Yönetimi ve Tanıtım Grup Başkanı Hakan Özbilek’in katıldığı  “Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali tanıtım toplantısında festivale ilişkin detaylı bilgiler verildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Yücel Acer, basın toplantısında yaptığı açılış konuşmasında, “Çanakkale bir metropol olmamasına rağmen önemli şehirlerden birisidir. Şehrimizin hem Osmanlıda hem de antik dönemde ayrı bir öneme sahiptir. Sadece geçmişle yetinmek hiçbir toplumu kurtarmaz. Ancak geçmişi çok iyi bilerek geleceğe yön vermek durumundayız. Bu anlamda üniversitemiz ve Tarihi Alan Başkanlığımız bu noktada geçmişten güç alarak geleceğe yönelik faaliyetler gerçekleştiren bir iki kurumdur” dedi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), İletişim Fakültesi ile Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı işbirliğinde organize edilen “Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali” Çanakkale’de düzenlenen ilk uluslararası kısa film festivali olma özelliği taşıyor.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir; “Çanakkale’de bir ilki gerçekleştirmenin heyecanı ile burada bulunuyorum. Şehrimizin marka değeri oldukça yüksektir. Biz Çanakkale ruhunun bir parçası olarak iki kurum bu faaliyet içerisinde bir araya geldik. İnanıyorum ki bu festivalle uluslararası camiada büyük bir farkındalık oluşturacağız.

Festival Başkanı Doç. Dr. Hülya Önal; “Bir Köprü Kuralım Geçmişten Günümüze Geçilmez Çanakkale’ye” sloganı ile yola çıktık.  Bizler geleceği inşa edecek gençleri geçmişi ile buluşturmalıyız. Bu kentin değerlerini marka haline getirmek için bir adım attık. Biz on farklı üniversiteden iki öğrenci davet ederek, onları şehrimizde geçmişleri ile buluşturduk.  Bu atmosferde hissettiklerini somut çıktılara dönüştürdüler. 100’ün üzerinde film geldi ve filmler değerlendirmede. Fransa ve Hindistan’dan başvurular var. Tatsız olaylar yaşayan üniversitemizin bilim ve sanatla anılmasını istiyoruz” dedi.

27-28-29 Mart 2017 tarihlerinde gerçekleşecek festivalin başvurusu 19 Mart 2017’de sona erecek festivale katılan eserleri Hülya Koçyiğit, Ahmet Yenilmez, Mehmet Çoban, Uğur İçbak, Nezih Orhon’dan oluşan jüri değerlendirecek. Festivalde birinciye 5.000, ikinciye 3.500, üçüncüye 1.500 TL para ödülü takdim edilecek. Öğrencilerin jürideki değerli sanatçı ve yönetmenler ile atölye çalışması yapma fırsatı bulacak. Ayrıca Başkanlık tarafından her yıl 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi törenlerine davet edilen şehit-gazi yakınlarına da festivalde özel bir alan ayrılacak.

Dilek Akşen

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech