Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Eroğlu

Şehir Kıvanç

ŞEHİT KIVANÇ

Yaklaşık 2 ay önce, IŞİD teröristlerinin Şehit ettikleri, Çanakkaleli Astsubay Kıvanç KAŞIKÇI’yı, Fatihalarla ebedi İstirahatgahına uğurlamıştık. Geçtiğimiz Pazar günü, şehitlikte 52 mevlidi yapıldı. Şehrimizin yöneticileri, başta Sayın Valimiz olmak üzere oradaydılar. Halkın büyük bir ilgisi vardı. Bizler de, MHP İl yönetimi olarak, Sayın İl Başkanımız Hakan PINAR, İl Yönetim Kurulu üyelerimiz, Ülkü Ocakları İl Başkanımız Selçuk BİRER ve Ülkücü gençlikle birlikte oradaydık. Duygu dolu anlar yaşandı. Hele, hoca efendilerin okuduğu, “Hakkını helal et Annem. Hakkını helal et Babam” kasidesi, bizleri gözyaşlarına gark etti. Yine kaside şeklinde okunan Cennet Mekân Mehmet Akif ERSOY’un Çanakkale Şehitleri şiiri, duyguları göklere çıkardı:

Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş asker!

Gökten ecdat inerek, öpse o pak alnı değer.

Ne büyüksün ki, kanın kurtarıyor Tevhîd’i…

Bedr’in aslanları ancak, bu kadar şanlı idi.

Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın?

“Gömelim gel seni tarihe” desem, sığmazsın.

Herc ü merc ettiğin edvâra da yetmez o kitap…

Seni ancak ebediyetler eder istiap.

Bu, taşındır” diyerek Kâbe’yi diksem başına;

Ruhumun vahyini duysam da, geçirsem taşına;

Sonra gök kubbeyi alsam da, ridâ namıyla,

 

ŞEHİT OLMAK

Yeni İl Müftümüz Sayın Akif GÖKÇE hoca, Allah (c.c)indinde, Şehitliğin mertebesi hakkında, bir konuşma yaptı. Bu kutsal toprakların, Şehitlerimizin kanıyla vatan olduğundan bahisle, birlik beraberlik çağrısında bulundu. Sonunda da güzel bir dua ile töreni sonlandırdı. Bu vesile ile Sayın Müftümüze teşekkür ederek, hoş geldiniz diyor, başarılar diliyoruz.. Allah(c.c) yar ve yardımcısı olsun. Kıvanç Kardeşimizin ve bütün şehitlerimizin ruhları şad, mekânları Cennet olsun. Allah(C.C) ailesine Sabr-ı Cemil ihsan eylesin. Sözlerimizi, yine Mehmet Akif Üstadın, Çanakkale şiiri ile noktalıyoruz.

Şüheda gövdesi, bir baksana, dağlar, taşlar…O, rükû olmasa, dünyada eğilmez başlar,Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor, Bir hilâl uğruna, ya Rab, ne güneşler batıyor!Ey şehîd oğlu şehîd, isteme benden makber,Sana aguşunu açmış duruyor Peygamber.Alınır kal’â mı göğsündeki kat, kat îman?Hangi kuvvet onu, hâşâ, edecek kahrına râm?Çünkü te’sis-i İlâhî o metîn istihkâm.                Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar günü. Başta annelerimiz olmak üzere, bütün kadınlarımızın bu özel gününü kutluyor, sağlıklı, mutlu, huzurlu günler diliyoruz. Sağlıcakla kalınız.

 

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech