Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Et ve sütten uzaklaşıyoruz

Et ve sütten uzaklaşıyoruz

Et ve sütten uzaklaşıyoruz

Son günlerde süt ürünlerine gelen yüzde 10’luk zammın ardından satışlarda ciddi düşüşler yaşanmaya başlandı. Süt ürünü satan esnaf yapılan zamların ardından vatandaşın et ve süt gibi temel gıda maddelerinden uzaklaştığını söyledi.

Süt ürünlerine yüzde on civarında zam geldi. Gelen zam ile berber görüşlerini aldığımız süt ürünü satıcıları satışlarda ciddi düşüş olduğunu belirtti. Sadece kendilerinin değil, et ürünleri dâhil olmak hayvansal gıda satışlarının neredeyse tamamının durgunlaştığını belirten esnaf, alım gücünün düşmesinden kaynaklı piyasanın kötü olduğunu söyledi. Esnaf, vatandaşın et ve süt gibi temel gıda maddelerinden uzaklaştığını açıkladı.

Peynire gelen yüzde on zammın ardından satışları sorduğumuz esnaf şunları söyledi;

Fatma Üner; “Satışlarda ciddi düşüş var. Vatandaşın alım gücü düşüyor. Zam olmasa dahi vatandaş almaktan vazgeçiyor. Bir kilo alıyorsa artık 300-500 gram alıyorlar. Akşamları vatandaşlar mesela iş çıkışı alırlardı. Artık almıyorlar. Alsalar da dediğim gibi çok az alıyorlar. Vatandaş et ve süt gibi temel besin maddelerinden uzaklaşıyor.”

Rukiye Demirtaş; “Alımda epey bir düşüş var. Piyasanın durumundan kaynaklı olarak satışlarımız durma noktasına geldi. Diğer esnaflar da aynı şeyi söylüyor. Hareketlenmesini bekliyoruz. Geçen seneye göre daha durgun. Daha önceki yıllarda durgunluk Mart ayının sonlarına doğru yaşanırdı. Bu yıl ise Şubat başından bu yana ciddi bir durgunluk var.

Murat Aşık; “Peynire yüzde on zam geldi. Böylesi bir zam zaten durağan olan piyasayı tabii ki olumsuz etkiledi. Vatandaşın alım gücü düşüyor. Sadece peynir ve süt ürünlerine değil her şeye son zamanlarda zam geldi. Diğer esnafın birçoğu bu konuda şikâyetçi”

Eren Aşnaz

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech