Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Acil yıkılacak 115 ev tespit edildi

Acil yıkılacak 115 ev

Acil yıkılacak 115 ev tespit edildi

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri deprem bölgesinde yapılan hasar tespit çalışmalarının bittiğini açıkladı. Yetkililer, ağır hasarlı ve yıkılması gereken 115 ev bulunduğunu belirttiler.

Çevre Şehircilik ve İl Müdürlüğü, Müdür Yardımcıları Engin Öztürk ve Mustafa Poyraz gazetemize Ayvacık’ta yaşanan depremlerin ardından yapılan hasar tespit çalışmalarıyla ilgili detaylı açıklamalarda bulundu. Öztürk, tespitlerin askıya çıkmasının ardından bir aylık itiraz süreci sonucunda AFAD tarafından gerekli yapım işlemlerinin gerçekleştirileceği belirtildi. Enkaz kaldırmadan sorumlu Müdür Yardımcısı Poyraz ise enkaz kaldırma için ağır hasarlı yıkılması gereken 115 ev bulunduğunu söyledi.

“ASKI SÜREÇLERİ BAŞLADI”

Can ve mal kaybına yol açabilecek derecede ağır hasarlı binaların kesin tespit çalışmalarının bittiğini açıklayan Engin Öztürk şunları söyledi:

“Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü olarak sadece binanın hasar tespitini belirleme de görevliyiz. Acilen yıkılacak yapılar dediğimiz bir durum var. Burada az hasar gören ve hasar görmeyen binalara dokunulmuyor. Çünkü kesin hasar tespit çalışmalarına başlandı ve bitti. Askıya çıktıktan sonra bir aylık itiraz süresi var.  Bu itirazlara bakılır ve daha sonra AFAD tarafından gerekli işlemler yapılır. Bütün binaların yapımı, nereye yapılacağı bunların hepsi AFAD İl Müdürlüğü’nün takdirinde olan bir şey.  Şu anda insanlara nasıl yardım edilebilir, bütün kurumlar bunun için uğraşıyor” şeklinde konuştu.

“ACİL YIKILMASI GEREKEN 115 EV TESPİT EDİLDİ”

Acil yıkılması gereken 115 evin tespit edildiğini ifade eden Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Enkazdan Sorumlu Müdürü Yardımcısı Mustafa Poyraz ise şunları söyledi;

“Hasar tespit bitti askıya çıktı. Enkaz kaldırmak da bizim işimiz. Enkaz kaldırma için hasar tespit çalışmalarının kesinleşmesini bekliyoruz. Enkaz kaldırma için acil yıkılması gereken evlerin sayısı 115. Bunların listesini Ayvacık Kaymakamlığı’na onaylattırdık. Bugün acil yıkılması gereken listeyi köyleri dolaşmak üzere askıya çıkartacağız. Askı süresi üç gün. İtiraz olmadıktan sonra acil yıkılması gerekenler ile ilgili işlem yapacağız.”

Eren Aşnaz

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech