Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Destekler Çığ Gibi Büyüyor

Destekler Çığ Gibi Büyüyor 

Destekler Çığ Gibi Büyüyor 

2018’in Troia yılı ilan edilmesi için Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO)’nın öncülüğünde Çanakkale’deki STK’ların desteğiyle başlatılan kampanyaya destek her geçen gün artıyor.

Çanakkale sınırları içerisinde bulunan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Troia (Truva) antik kentinin Uluslararası alanda tanıtımının yapılması ve kültür turizmini canlandırmak amacı ile 2018’in Kültür ve Turizm Bakanlığınca “Troia Yılı” ilan edilmesi konusunda çalışmalar devam ederken, destek de çığ gibi büyüyor. İstanbul’da turizmin önde gelen Sivil Toplum ve Meslek Kuruluşları bir araya gelerek 2018 yılının Troia Yılı olmasına tam destek verdiklerini açıkladılar.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO)’nın öncülüğünde başlatılan kampanya kapsamında İstanbul The Marmara Pera Otel’de düzenlenen toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ın yanı sıra TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, TÜRSAB Yurtdışı ilişkiler koordinatörü Hüseyin Baraner, Türkiye Otelciler Federasyonu TÜROFED Başkan Yardımcısı ve Güney Marmara Turistik Otelciler Derneği GÜMTOB Başkanı Haluk Ulusoy, Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik Otelciler Derneği ETİK Başkanı Mehmet İşler, Türkiye Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Başkanı A. Zeki Apalı, Türkiye Otelciler Birliği TÜROB Başkanı Timur Bayındır’da katılarak Troia 2018 Yılına destek vereceklerini ilettiler.

Ayrıca ev sahibi olarak ÇTSO (Çanakkale Ticaret Sanayi Odası) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Engin, Meclis Başkanı Osman Okyay, ÇATOD (Çanakkale Turistik Otelciler Derneği) Başkanı ÇTSO meclis üyesi Kemal Pazarbaşı, ÇATOD Başkan Yardımcısı ÇTSO Meclis Üyesi Armağan Aydeğer, TÜRSAB Çanakkale Körfez BYK Başkanı ÇTSO Meclis Başkan Yardımcısı Turgay Kılıç, TÜRSAB Çanakkale Körfez BYK Genel Sekreteri ÇTSO Meclis Üyesi Ahmet Çelik ile ÇARO (Çanakkale Rehberler Odası) Başkanı Adem Biçer de toplantıya katıldı.

TURAN’DAN STKLARA TEŞEKKÜR

Toplantıda yaptığı konuşmada Troia’ya verilecek emeğin dünya kültür mirası açısından büyük öneme sahip olduğunu vurguladıktan sonra 2018 yılının Troia yılı olarak kabul edilmesi talebi kendilerine iletildiğinde büyük heyecan duyduklarını ifade eden Vekil Turan, “Kültür ve Turizm Bakanımız ve Başbakanımızla görüşmemizden sonra bu konuya destek olacaklarını söylediler. Yakın zamanda yapılacak olan Berlin Fuarı’nda, Türkiye standının önemli bölümünün Troia’ya ayrılacağını kararlaştırdık” ifadelerini kullanarak Başbakan’a, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na, Çanakkale Valiliği’ne ve ÇTSO başta olmak üzere Çanakkale’de bu işe emek veren STK’lara teşekkür etti.

ENGİN: “BU İŞE BAŞIMIZI KOYUYORUZ”

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Engin ise “Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak görevimiz gereği biz bu işe başımızı koyuyoruz. Sizlerin de parmaklarınızı uzatmanızı istedik. Hepinize verdiğiniz destek için çok teşekkür ediyoruz”

Çalıştayda önümüzdeki yıl boyunca Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde hem ulusal alanda hem de uluslararası alanda Troia temalı spor, kültür, sanat, eğitim ve bilim dallarında çalışmaların yapılması konusu üzerinde duruldu.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech