Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Oğul Banago Babasını Anlattı

Oğul Banago Babasını Anlattı

Oğul Banago Babasını Anlattı

Gökçeada ilçesinde vefat eden Rum asıllı Kore gazisi İlya Banago’nun oğlu İavlos Banago, babasının, iddiaların aksine 1990 yılından beri gazi maaşını aldığını söyledi. Banago, babasının savaş günlerini gözleri dolarak anlattığını belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti’nden Kore’y e gönderilen askerlerin arasında yer alan ve savaşta yaralanarak geri dönen Rum asıllı İlya Banogo, geçtiğimiz gün rahatsızlanmış, İstanbul’da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Gazi Banago, Gökçeada ilçesinde Aya Yorgi kilisesinde düzenlenen askeri törenle toprağa verilmişti. Banago’nun oğlu İavlos Banago, babasının savaşı her zaman duygu dolu gözlerle anlattığını söyledi. Banago, “Babam, Çanakkale’ye gittiğimiz yağmurlu bir mart günü, o günleri hatırlamıştı. Yağmur altında savaştıkları esnada düşman askerlerinin kendilerini bombaladığını ve orada çok şehit verdiklerini anlatmıştı” dedi. Babasının 1990 yılından beridir gazilik maaşını aldığını da söyleyen Banago, “Benim bildiğim 90’dan beri alıyor. Onu da bu kartından biliyorum. Ondan önce alıyor muydu bilmiyorum. Benim babam 1981-82 yılına kadar çiftçilik yaptı. Sonra kasaplık yaptı. Bağ-kur’dan emekli oldu” diye konuştu.

Banago’nun ailesine taziye ziyaretleri de sürüyor. Gökçeada’da yaşayan Kıbrıs gazisi Hüseyin Kırcı ve Kemal Avcı aileyi ziyaret etti. Gazi arkadaşları, Banago’nun çok iyi ve cana yakın bir insan olduğunu, kendileriyle karşılaştığında her zaman ağladığını anlattılar.

İHA

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech