Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ege’nin dört bir yanından gelecekler

Ege’nin dört bir yanından

Ege’nin dört bir yanından gelecekler

Ayvacık Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Deve Güreşleri Festivali, pazar günü Ayvacık panayır yerinde gerçekleştirilecek. Ege’nin dört bir yanından gelen develer, gün boyu güreş severlere şölen tadında bir program sunacak. 

Ayvacık Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Deve Güreşleri Şenliği bu yıl da kıran kırana geçecek. Ege’nin dört bir yanından gelen 186 devenin yarışacağı şenlikler Ayvacık panayır yerinde, 5 Mart Pazar günü saat 10:00’da gerçekleştirilecek.

Her yıl katılımın yüksek olduğu ve ücretsiz olarak izlenebilecek festivale bu yıl da ilginin büyük olması bekleniyor. Her yıl düzenlenen deve güreşleri festivallerinin geleneklerin sürdürülmesi adına birçok vatandaşı sevindirdiğini belirten Başkan Mehmet Ünal Şahin, “Ayvacık deve güreşleri ile ünlü bir ilçe. Belediye olarak sosyal projeleri önem veriyoruz. Özellikle deve güreşleri gibi gelenekselleşmiş festivaller Ayvacık’ta yaşatılması gereken önemli organizasyonlardır. Ayrıca bölgemizde uzun zamandır yaşanan deprem dolayısıyla bölge halkı huzursuz. Halkımızın morale ihtiyacı var. Bu organizasyon sayesinde bölge halkının mutlu olduğu bir gün geçirmeleri, eğlence ve spora doymaları bizim için çok önemlidir. Yaptığımız hizmet ürettiğimiz projelerle vatandaşımızın memnuniyetini düşünerek iş yapıyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da festivalimize yoğun ilgi bekliyoruz. Ege ve Marmara bölgesinden çok sayıda güreşçi devenin katılacağı festivalimize başta ilçe halkımız olmak üzere bütün yöre halkının katılımını bekliyoruz” dedi.

İHA

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech