Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Muhasebe Haftası Kutlandı

Muhasebe Haftası Kutlandı Serbest

Muhasebe Haftası Kutlandı

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası 1-7 Mart Muhasebe Haftası kapsamında Cumhuriyet Meydanında bir tören düzenledi. Oda Başkanı Kadir Elibol “Acilen çözülmesi gereken sorunlarımız var” dedi.

SMMM Odası Başkanı Kadir Elibol öncülüğünde 1-7 Mart Muhasebe Haftası kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda bir tören düzenlendi. İstiklal Marşı ve çelenk sunumun ardından kısa bir konuşma yapan Oda Başkanı Elibol; “Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler olarak Ülkemiz ve işletmelerimizin gelişimi için ekonominin kaydını tutan, mali danışmanlık yapan ve memleketin her köşesinde hizmet sunan bir meslek oluşturduk. Ancak meslek olarak bazı sorunlarımızın olduğu gerçeğinin de göz ardı edilmemesini istiyoruz. Defter tutan mükelleflerin beyannamelerinin meslek odaları ve birlikleri tarafından da gönderilebileceğine ilişkin bir düzenleme vardır. Meslek mensuplarının asli görev ve yetkileri içerisinde yer alan beyanname düzenleme ve gönderme işinin, mali ve cezai sorumluluğu bulunmayan meslek ve esnaf odalarına verilmesi doğru değildir. Bu durumun düzeltileceği Bakanlığınız ve Gelir İdaresi Başkanlığı yetkililerince defalarca ifade edilmesine rağmen herhangi bir düzeltme yapılmamıştır. Bu çerçevede, gerekli düzenlemelerin yapılması ve beyanname düzenleme ve gönderme yetkisinin sadece meslek mensuplarımıza verilmesi gerekmektedir. – Beyanname imzalatma zorunluluğu kapsamı dışında bırakılan mükelleflerin beyannamelerinin de imzalatma kapsamına dâhil edilmesi gerekmekte- Kurumlar arası bilgi paylaşımının yetersizliği ile ilgili sorunların çözümü için, kurumlar arasında ortak bilgi havuzunun oluşturulması ve verilerin bu havuzdan paylaşılması – Düzeltme amacıyla verilen Ba-Bs formları için özel usulsüzlük cezalarının uygulanmaması – Meslek mensuplarına yüklenilen müteselsil sorumluluk hükümlerinin yeniden gözden geçirilmesi – Mücbir sebep hallerine meslek mensupları ile ilgili düzenlemelerin eklenmesi, acil olarak çözüm bekleyen sorunlarımızdandır” dedi.

SMMM Odası üyeleri törenin ardından kahvaltı organizasyonunda bir araya geldi. Etkinliğe Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Hilmi Ercan da katıldı.

Dilek Akşen

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech