Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karadağ: “Bizde Herkes Başkan”

Karadağ:  “Bizde Herkes Başkan”

Karadağ:  “Bizde Herkes Başkan”

AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da katılması beklenen kahvaltı organizasyonunda Demokrat Parti ve merkez sağ parti üyeleriyle bir araya geldi. İçişleri Bakanı Soylu ise gündemin yoğunluğu nedeniyle programa katılamadı.

Davete icabet için konuklara teşekkürle sözlerine başlayan Yeşim Karadağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun organizasyona yoğun gündem nedeniyle katılamamasından üzüntü duyduğun dile getirdi. Karadağ partililere “birlikte yürüdüğümüz yol arkadaşları” diye hitap ederek konuşmasını sürdürdü: “Ülke gündemimiz çok yoğun. Yeni bir referandum sürecine giriyoruz. Anayasa maddelerinin halk oylamasıyla değişme süreci aslında yeni konuştuğumuz değil yıllardır konuşulan bir konu. Aslında sizler, abilerim bunu çok iyi biliyorsunuz. Yetkilerin tek bir kişide toplanmasını istememenin tarihi eskilere dayanıyor. İktidarlık döneminde Süleyman Demirel bunu ısrarla istedi. Rahmetli Turgut Özal da Muhsin Yazıcıoğlu da istedi. Tüm liderler bunu istedi. Yıllardan beri şuna da şahit olduk; Ecevit’le Necdet Sezer’in kavgası, Süleyman Demirel’le Tansu Çiller’in kavgası. En çok etkilendiğim, üzüldüğüm noktadır; rahmetli Süleyman Demirel, Tansu Çiller’i benim kızım diyerek getirdi sonrasında anlaşmazlığa düştüler. Biz bu başkanlık sistemini ülkenin geleceği, bekası için istiyoruz.”

ANAYASA MADDELERİ MHP’NİN DESTEĞİYLE GEÇTİ

Referandum için ön hazırlıkların yapıldığını belirten Karadağ; “Devlet Bahçeli’nin desteği oldu sağ olsun. Onlarla masaya oturuldu. Olmasaydı yine geçmezdi. MHP ile masaya oturduk anayasa maddeleri yine mecliste onların desteğiyle geçti. Çünkü MHP de şunu biliyor ki Türkiye’nin geleceği ve bekası için bu değişikliğe gidilmesi gerekiyordu. Özellikle cumhurbaşkanlığı sistemi olarak dile getirmek istiyorum. Şu masalarda oturan herkes başkan mı? Başkanız değil mi? Eski de olsak yeni de olsak başkanız. Biz Türk’üz, bizde herkes başkan. Cumhur-u Reisimiz kaç tane? Bir tane. İçeriği başkanlık sistemi adı, cumhurbaşkanlığı sistemi.  Bunu kabul ediyoruz. Her kesimden arkadaşlarımızı ziyaret ediyoruz.  HDP hayır dediğinde CHP onlarla birleşiyor ise PKK ile birleşiyor ise onları asla ve asla ziyaret etmiyoruz, etmeyiz de. Tek sevdamız milletimiz. Çocuklarımızdan evimizden feragat edip de biz vatanımız için gece gündüz çalışıyorsak tek derdimiz var vatanımız milletimiz.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Eren Aşnaz

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech