Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

12 Dönümlük Arazinin Akıbeti Ne Oldu?

12 Dönümlük Arazinin Akıbeti

12 Dönümlük Arazinin Akıbeti Ne Oldu?

AK Parti Belediye Meclis Üyesi, aynı zamanda Engelli Komisyon Sorumlusu Ersin Aycibin, 2 yıl önce gündeme gelen engelli rehabilitasyon ve spor merkezi için tahsis edilmesi düşünülen arazi hakkında açıklamalarda bulundu.

Yaklaşık 2 yıl önce Güzelyalı’daki belediyeye ait 12 dönümlük arazinin engellilere ait bir merkez yapılması gündeme getirilmişti. Belediye Başkanı’nın bu konuda sözü olduğunu ifade eden Aycibin; “O zaman çalışmalarımız olmuştu. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün projesi dışında bu arazide engelliler için bir rehabilitasyon merkezi düşünülüyordu. Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün yapacağı komplekste spor faaliyetlerini sürdürebilecek engelliler için bu alanda bir rehabilitasyon merkezi yapılarak günlük ihtiyaçların karşılanması düşünülüyordu. Hatta Sakarya Üniversitesi’nden bir öğretim görevlisinin sunumuyla orada bulunan kompleks örnek gösterildi. Kocaeli’deki Tahtalı Gölet’in yanında bulunan kompleks için Güney Marmara Projesi’nden %70 oranında destek alınmıştı. Biz de böyle bir desteği alabilmek umuduyla dosya hazırladık. Ancak yer tahsisi onayı Belediye Meclisi’nden geçmeyince proje askıda kaldı. Araziyle ilgili yeni bir çalışma yapılacağını sanmıyorum. Şu anda belediyenin böyle bir proje için yeterli maddi olanağı yok. Zamanında o heyecan ve sıcaklığıyla Güney Marmara’dan da destek alınarak başlatılsaydı bu proje gerçekleştirilebilirdi.” diyerek durumu açıkladı.

BELEDİYE’NİN ÖNCELİĞİ HALKIN İHTİYAÇLARI OLMALI

Belediyenin önceliğinin halkın ihtiyaçları olması gerektiğini hatırlatan Aycibin; “Belediye’nin hizmet binası, çocuk bilim merkezi gibi projelerin yerine böyle projelere öncelik verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Önce halkın içindeki bir kesimin hayatı kolaylaştırılmalı. Engelli merkezi  gibi binaların yapılması bence daha önceliklidir. Sarıçay’ın yanındaki yer böyle bir merkez olarak yapılsaydı daha güzel olurdu, şehrin göbeğinde bir yer orası… Belediye öncelikle halkın ihtiyaç ve arzlarını çıkarmalı bu en doğrusudur. Çanakkale’de engelli çocuklara sahip birçok anne çalışmak istiyor. Ancak bırakacakları bir yerleri yok.” diyerek konuya dikkat çekti.

ENGELLİLER KOMİSYONU ÖLÜ DOĞMUŞ BİR ÇOCUK

“Engelliler Komisyonu’nu sağ olsun bir kez söylemeyle başkanın desteğini alıp kurduk. 2 toplantı yapıldı. Fakat engelli dernekleri kendi aralarında sorunlu. Birlik beraberliği sağlamak çok zor.
Komisyon zaten ölü doğmuş bir çocuk. Çalışmıyor, bitik. Dernekler arası anlaşmazlık, kavga, gürültü, birbirini çekememezlik var. Böyle projeler; Güney Marmara maddi desteğinden de ziyade Çanakkale Valiliği’nin, Ticaret Odası’nın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün ve Engelli STK’larının tamamının birliği sağlanırsa gerçekleştirilebilir.”

Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech