Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Evlerine bir an önce kavuşmak istiyorlar

Evlerine bir an önce

Evlerine bir an önce kavuşmak istiyorlar

Ayvacık’ta yaşanan depremler sonrası birçok köyde yaşam durdu. Yetkililer; 27 köy, 1193 hane ile depremden 9776 kişinin etkilendiğini belirtti.

Daha sonra yürütülen çalışmalar neticesinde 608 ağır hasarlı ve 585 az hasarlı olmak üzere toplam 1272 yapının zarar gördüğünü belirtti. Evlerinden olan vatandaşlar için toplam 700 adet konteynır kurulurken, yaraların sarılması için hem devlet hem de kurum ve kuruluşlar tarafından yardım yapıldı. Deprem bölgesinde hasarlar ve çalışmalar ile ilgili bilgi alırken aynı zamanda depremzede vatandaşlar, durumlarını gazetemize anlattı. Bazı vatandaşlar ayakkabı ihtiyacı olduğunu söylerken, bazı vatandaşlar ise dar konteynırlarda birden fazla aile kaldıklarını belirtti. Depremzede vatandaşların en büyük isteği ise hasar tespitlerin bir an önce yapılıp evlerinin onarılması…

Ünzile Yılmaz; Evlerimize geldi neyse ki canlarımıza gelmedi. En azından yatağımız ve yiyecek yemeğimiz var. Buna da şükür diyoruz.  Bir ayakkabı yazılmıştı yalnız o gelmedi. O da olmasın en azından alırız paramızla…

YAŞAMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Gülsüm Öztürk; Evlerimiz yıkıldı neyse ki bizler sağ çıktık evlerimizden. Yemeğimiz ve yatacak yerimiz var neyse ki… Yardımlardan memnunuz.  Artık yaşamaya çalışacağız. Evlerimizi yenilememiz lazım.

VATANDAŞLAR DA İLGİLENİYOR

Bayram Şen; Depremde ayağım kaydı ve düştüm. Neyse ki hastane ve yardım yapacak yer var. İlgilendiler. Ciddi bir şeyim yok. Konteynırlarda kalıyoruz. Yemeğimiz de var. Vatandaşlar sürekli geliyorlar.

BÖYLE OLMASAYDI DA YARDIMLAR DA OLMASAYDI

Mevlüde Demirbaş; Yardımlar var. Bizim ile ilgileniyorlar sağ olsunlar. Ancak böyle olmasaydık da yardımlar da olmasaydı. İki akşam çadırda yattık. Şu anda da konteynırlarda kalıyoruz. Yatağımız var. Köyümüz fasulye domates ekeriz. Şu anda durumuz düzelirse gene başlayacağız.

EVİMİZ 30 YILLIK

Hatice Köseoğlu; Depremden sonra yemek veriyorlar, yer verdiler. Eşyalarımız kalmıştı korka korka aldım. Bizim evimiz 30 yıllık ev. Bizim eve ağır hasarlı dediler. Evlerimiz yenilenecek dediler. Umarız yaparlar.

Güler Günaydın; Depremden dolayı evimize hiç geçemedik. İki aile kalıyoruz. Dar olması biraz sıkıntı ama napalım şu anda bu sıkıntıları çekeceğiz.

EVLERİMİZİN ONARILMASINI BEKLİYORUZ

Latif Toplu; Durumlarımız şimdilik iyi. Çamaşır sıkıntı oluyor. Annem yaşlı onu tuvalete çıkartamıyoruz.  Öyle bir sıkıntımız var. Onun dışında yardımlar geliyor. Evlerimizin onarılmasını bekliyoruz.

Eren Aşnaz

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech