Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vekil Öz: “Çanakkale Ruhu Tüm Yurdu Saracak”

Vekil Öz: “Çanakkale Ruhu

Vekil Öz: “Çanakkale Ruhu Tüm Yurdu Saracak”

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, TBMM Genel Kurul’da görüşülen Uluslararası Sözleşmeler ile ilgili konuşma yaptı.

Vekil Öz, “Uluslararası Sözleşmeler” ile ilgili konuşmasının ardından referandum sürecine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

“TEMELİ HUKUK DEVLETİ OLMAK”

CHP’li Öz; “CHP olarak, uluslararası anlaşmalarda ülkemiz yararına olacak girişimleri elbette destekliyoruz. Ancak uluslararası ilişkilerin sağlam zemine oturmasının temeli, ülkemizin demokrasi inşasını tamamlamış, hukukun üstünlüğünü benimsemiş, hak ve özgürlükleri tesis etmiş bir ülke görünümünde olmaktan geçmektedir.” diyen Öz; “Yapılmak istenen bu Anayasa değişikliği, ülkemizin sosyal ve ekonomik anlamda güven duyulan bir ülke olmaktan bizi uzaklaştıracaktır, özgürlükler ve demokrasi yolculuğunda bizi alıkoyacaktır. Her seferinde millî iradeyi ağızlarından düşürmeyenler, bu değişikle, millî egemenliği yok sayacak bir tasarıya imza atmışlardır.” diye konuştu.

“HALK SİZİ SEÇERSE İYİ, SEÇMEZSE TERÖRİST ÖYLE Mİ?”

“Bugün de milletimize gözdağı vermeye devam ediyorsunuz, ‘Başkanlığa geçmezsek terör olayları devam eder, ülke bölünür.’ diye milletimizi tehdit etmeye devam ediyorsunuz. Yöneticileriniz çıkıp ‘Referandumdan ‘evet’ çıkmazsa ülkede iç savaş çıkar.’ diyor ve yine milleti tehdit ediyor. Cumhurbaşkanı, Başbakan çıkıp ‘FETÖ, PKK ‘hayır’ veriyor.’ diyor ve âdeta ‘hayır’ verecekleri tahakküm altında bırakıyor. 14 yıldır milletin iradesini ağzından düşürmeyen sizler, ne oldu millî iradeye sormak gerekiyor. Halk sizi seçerse iyi, seçmezse terörist, öyle mi? Neden bunu yapıyorsunuz, toplumu kutuplaştırıyorsunuz?”

“SİZ TERÖR ÖRGÜTLERİNİN ‘HAYIR’ DEDİĞİNİ NEREDEN BİLİYORSUNUZ?”

Öz; “Peki, siz terör örgütlerinin ‘hayır’ diyeceğini nereden biliyorsunuz? Acaba ‘PKK hayır veriyor.’ algısını yaratıp başka işler mi dönüyor?” diye sordu. Öz konuşmasına şöyle devam etti: “Öcalan’ın İmralı tutanaklarında ‘Biz Tayyip Bey’in başkanlığını destekleriz.’ dediği biliniyor. Kaldı ki bu Anayasa değişikliğinde idarenin bütünlüğü maddesinde kamu tüzel kişiliği kurulması yetkisi kararnameyle Cumhurbaşkanına veriliyor. Özerklik isteyen bölücü unsurların bu Anayasa değişikliğinde neden ‘HAYIR’ı destekleyeceği benim aklıma yatmıyor.

14 yıldır tek başınıza iktidarda olmanıza ve dilediğiniz her türlü yasayı Parlamentodan geçirecek çoğunluğa sahip olmanıza rağmen neden bu başkanlık ısrarı, perde arkasındaki siyasi planınız nedir, merak ediyoruz doğrusu…”

CHP’NİN ALTERNATİF ANAYASA ÇALIŞMASI VARDIR

“‘Cumhuriyet Halk Partisinin alternatif bir anayasa çalışması yok.’ denmesi de büyük bir yalandır. Topluma her zaman olduğu gibi, algı yönetimiyle yalan söylenmektedir.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçim bildirgelerinde ve verdiği tekliflerde olduğu gibi, Siyasi Partiler Kanunu’nun değişmesi, seçim barajının düşmesi, milletvekillerinin halk tarafından seçilmesi gibi daha özgürlükçü, daha demokratik bir anayasa hazırlanması gerektiği hep vurgulanmaktadır.”

“ÇANAKKALE RUHU TÜM YURDU SARACAKTIR”

“Toplumumuzun birlik ve beraberliğe ihtiyacı vardır. Başkanlık ısrarı yüzünden toplum demokrasiden uzaklaşmaktadır. Oysa bu toplum yüz yıllardır bu coğrafyada kardeşçe yaşamıştır. Milletimizin özünde birlik ve beraberlik vardır.

İşte bu anlayışla, Çanakkale’de işgal kuvvetlerine karşı bu millet tek vücut olmuş, hangi etnik kökenden olursa olsun Anadolu’nun her yerinden ve toplumun tüm kesimlerinden Çanakkale’ye gelen kınalı kuzuların, kadınların, çocukların oluşturduğu birlik ve beraberlikle düşman kuvvetlerine “Dur” denmiştir. İşte bu toplumsal uzlaşmanın adı Çanakkale ruhudur.

Çanakkale ruhundan bir ulus doğmuştur, bir millet doğmuştur. O ruh sayesinde milletin egemenliği saraydan alınıp milletin kendisine verilmiştir.

O yüzdendir ki bugün bir zümrenin iradesine değil, milletimiz kendi iradesine sahip çıkacaktır. Atalarımızın yaptığı gibi, bu toprak için toprak olanlara, düşmana karşı birlik olanlara, milletin iradesine bağlı kalacaktır.

Cumhuriyetin, millî egemenliğin ön sözünün yazıldığı Çanakkale’yi düşünmek, Çanakkale ruhuna bağlı kalmak, bizlerin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde kurmuş olduğumuz birlikteliği, tek vücut olmuş ve bir ulusu yaratan atalarımıza bağlı kalmak zorundayız.”

Haber Merkezi

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech