Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkaleli Mercedes’e Binecek

Çanakkaleli Mercedes’e Binecek Ticari

Çanakkaleli Mercedes’e Binecek

Ticari araçlarda uygulanan ÖTV indiriminden faydalanan Çanakkaleli taksici İsmail Savaş, Mercedes C200 marka aracını, ticari taksi yaptı.

Motor hacmi 1600 cc’yi geçmemek kaydıyla ticari araçlarda uygulanan yüzde 45’e varan ÖTV indirimini fırsat bilen esnaf, araçlarını yenisiyle değiştiriyor. Çanakkale Cumhuriyet Meydanı’nda hizmet veren Günaydın Taksi durağında bir taksici, bu indirimden faydalanarak aldığı Mercedes C200 marka aracı ticari taksi yapınca, kentte dikkat çekti.

Çanakkale’de yıllardır taksicilik yapan aracın sahibi İsmail Savaş, bu aracı alıp ticari taksi yapma nedenini gazetemize şu sözlerle anlattı; “Biz bu aracı ÖTV indiriminden azami ölçüde yararlanmak için aldık. Örnek veriyorum 55 bin TL verip bir araç aldığınızda ÖTV indiriminden sonra bu araca 40 bin TL gibi bir rakam ödüyorsunuz. Avantajınız 15 bin TL oluyor. Biz bu aracı 200 bin TL satış fiyatı üzerinden aldık. ÖTV indirimi yapıldıktan sonra fiyat 120 bin TL’ye düştü. Kazanç olarak baktığınızda 80 bin TL’lik bir avantajımız oldu. Bir taraftan baktığınızda da aslında bütün taksicilerin idealinde Mercedes marka araç ile taksicilik yapmak vardır. Ama imkân meselesi tabi. Bizim imkânımız vardı. Üzerine bir de ÖTV indirimi işin içine girince alalım dedik. Aynı zamanda Çanakkale için bir fark yaratalım, dikkat çekelim de istedik. Biliyorsunuz Çanakkale’de iki tür ulaşım aracı var. Biri taksi, bir diğeri de otobüsler. Şehir içi dolmuş ve minibüs gibi bir seçenek yok. Otobüse binmeyen vatandaşlar için geriye kalan tek seçenek ticari taksiler. Biz de madem bu işi yapıyoruz, imkânımız varken bir de üzerine devletin sağladığı bu ÖTV indirimi olunca, ticari taksiyi kullanan vatandaşta böyle bir araca binsin, onlar açısından da bir değişiklik olsun diye bu aracı almayı tercih ettik.”

Engin Ören – Aslı Yıldız

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech