Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Beyaz Eşya Satışları Hareketlendi

Beyaz Eşya Satışları Hareketlendi

Beyaz Eşya Satışları Hareketlendi

Bakanlar Kurulu’nun Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), Katma Değer Vergisi (KDV) ve Damga Vergisi düzenlemeleriyle ilgili değişiklik kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Konu ile ilgili olarak Tüketici Koruma Derneği Başkanı Ali Rıza Berkit, tüketicinin daha rahat etmesi için ÖTV’nin tamamen kalkması gerektiğini belirtirken, yapılan değişikliğini piyasalara etkisi olup olmadığını beyaz eşya işletmecilerine sorduk.

İşletme sahipleri özellikle dolar kurunun yükselmesi ile beraber düşen satışların yapılan değişiklik ile tekrar hareketleneceğini söyledi. İşletme sahipleri kararın etkilerinin şimdiden itibaren görüldüğünün altını çizdi. Uzun zamandır vatandaşın alım gücünün düştüğünü belirten işletmeciler, çeyiz sezonunun yaklaşması ile beraber vatandaş için fırsat olduğunu açıkladı.

Beyaz eşyada uygulanacak ÖTV değişikliği ile ilgili işletmeciler şunları söyledi;

Tahir Sancak; “Bu daha öncede yapıldı, tabii ki artısı var. Piyasayı hareketlendirir, önceki zamanlarda da yapıldı çünkü. Piyasa normal seyrine döner. Dolar kurunun yükselmesi fiyatlara yansımıştı. Normal ürünlerde hammadde dolar üzerinden olduğu için ister istemez hepsini etkiliyor. Bu durum düşüş yaşatmıştı. Şu andaki ÖTV indirimi bu etkiyi biraz daha ortadan kaldırır ve biraz daha hareketlendirir.”

Eyüp Sessiz; “Piyasalarda bir hareketlilik yaratmaya başladı. Bundan sonrada stoklar ile de ilgi bir sıkıntı olmazsa satışlar yüksek oranda artacak diye düşünüyoruz. ÖTV’nin mutlaka ekonomiye katkısı olur hem de beyaz eşya sektöründe bir yüzde 25-30 gibi bir büyüme sağlar diye düşünüyorum.  Devlet desteği var artı firmaların uyguladığı kampanyalar bunda etkili olacaktır. Son dönemlerde kışın yaşanan bir durgunluk ÖTV indirimi ile birlikte hareketli hale gelecektir diye düşünüyorum.   Muhtemelen çeyizlik müşterilerde başladıktan sonra beyaz eşya indirimli olan ürünlerde sirkülasyon olacaktır.  Mobilyada da KDV indirimi uygulanıyor. Mobilya ve beyaz eşya sektöründe hareketlenme yaşanacaktır. Doların yükselmesi geçtiğimiz aylarda fiyatları yükseltti ama ÖTV indirimi eski fiyatlara dönülmesine sebep oldu. Asgari ücretin artmasından sonra tekrar eski fiyatlara gelinmesi alım gücünü arttıracaktır.”

Eren Aşnaz

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech