Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Biga Belediye Başkanı İsmail Işık; “Birlikte planlıyor, birlikte yapıyoruz”

Biga Belediye Başkanı İsmail

Biga Belediye Başkanı İsmail Işık; “Birlikte planlıyor, birlikte yapıyoruz”

Ticarette ve küçük ölçekli KOBİ alanında Çanakkale ile yarışan en büyük ilçemiz olan Biga’nın Belediye Başkanı İsmail Işık, göreve geldiği günden buyana yaptığı projeleri basına anlattı. Başkan Işık, basın mensupları ile birlikte şehir turu atarak hayata geçirdiği projeleri tanıttı. Yapacağı projelerden de söz eden Başkan Işık, “Projeleri hazırlıyor ve halkımıza soruyoruz. Biz göreve gelirken ‘birlikte yöneteceğiz’ dedik, sözümüzü tutuyoruz” dedi.

Çanakkale’den davet ettiği basın mensupları ile Biga Belediye Başkanı İsmail Işık ve kurmayları, geçtiğimiz gün Biga’da bir araya geldi. Başkan Işık, seçildiği günden bu yana üç yılda Biga’da yaptığı projeleri tanıttı. İlk olarak 27 Mayıs 2016 tarihinde açılışı yapılan 12 bin metrekare alan üzerine tesis edilmiş 9 bin 673 metrekare kapalı alana sahip olan Atatürk Kültür Merkezini tanıttı. Basın mensupları burada yapılan kurslardaki kursiyerlerle bir araya gelip tanıştılar. Başkan Işık, daha sonra gazetecilere şehre yeni kazandırılan Şehir Parkında sunum gerçekleştirdi.

BİGA’NIN MODERN YENİ YÜZÜ: ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ

Başta geleneksel el sanatları olmak üzere toplam 21 branşta kurs hizmetinin verildiği Biga Atatürk Kültür Merkezi`nde kayıtlı olarak 863 kursiyer bulunuyor. Atatürk Kültür Merkezi, 3 bin 950 metrekare taban alanı üzerinde 3 kat olarak inşa edilmiş. Merkezin otoparkı da en az üç ayrı gösteri için gelenlere hitap edecek şekilde tasarlanmış. İlçe halkının ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile 850 kişilik bir konferans salonu bulunuyor. Ayrıca binada 0-3 ve 3-6 yaş grubu öğrenciler için 4 sınıftan oluşan 100 öğrenci kapasiteli ve tam gün eğitimli bir kreş yer alıyor. Merkezde Biga’ya ait bir kütüphane açılırken, tüm eserlerin Biga için yazılmış, basılmış ve tasarlanmış olmasının ön şartı bulunuyor. Tüm bu eserler bu kütüphanede sergilenecek. Ayrıca Üniversite öğrencilerine de hizmet verecek olan merkezde sınavlar için derslerin de verilmesi, öğrencilere yardımcı olunması planlanmış durumda.

ÖĞRENCİLİĞİ ESKİŞEHİR’DE GECEN BAŞKANIN YENİ BİGA HAYALİ

Öğrencilik yıllarını Eskişehir`de geçiren Belediye Başkanı İsmail Işık, Eskişehir`in efsane belediye başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’den etkilendiğini ve kendisine rol model olarak bu kenti seçtiğini belirt. Biga`daki Kocabaş Çayı`nın etrafını Eskişehir’deki Porsuk Çayı gibi modernleştirme çalışmalarına başladıklarını belirtti. Başkan Işık, kocabaş Çayı ile Porsuk Çayı’nın debi ve geçiş şekli olarak yerleşim yerlerinin içinden geçtiğini, Kocabaş çayı içinde sosyal projeleri hazırlayıp halka sunduklarını ve büyük beğeni aldığını dile getirdi. Çayın bir bölümü tamamen araçlar için park alanına ayrılırken, diğer bölümü de sosyal alanlarla dolatılacak. Başkan İsmail Işık, ekonomisi güçlü bir Biga insanının rahat alış-veriş yapması ve daha sosyal yaşaması için etkili ve hayata geçirilebilir projelerin hazırlandığını da dile getirdi. Belediye Başkanı Işık, yayaların kenti Biga’yı yaratmak için de hedeflerinin olduğunu, kaldırımları genişletip araç trafiğine bazı alanları kapatacaklarını belirtti. Bu arada kaymakamlık önünü de yeniden düzenlediklerini söyledi.Başkan Işık, postane yanında çok katlı bir otopark projesi olduğunu, 180 araç kapasiteli bu projenin ihale aşamasında olduğunu söyledi.

BÜYÜK ŞEHRE KARŞI

Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, son günlerde Çanakkale kent merkezinde olduğu gibi her ilçede konuşulan ve kararı neredeyse yüzde 90 alınan Büyük Şehir belediye sistemine karşı olduğunu da üstüne basa basa söyledi. Başkan Işık, Bu sisteme bende karşıyım. Meclisimde bulunan AK partili arkadaşlarımızda karşı. Bize Bandırma çok iyi bir örnektir. Balıkesir Büyük Şehir olduktan sonra imarı da gelişmesi de neredeyse durdu. Kentler yerinden idare edilmelidir” dedi.

YARI BÜTÇE YATIRIMLARA HARCANDI

Yeni Belediye binasını AK Parti döneminde yapıldığını, fakat inşaatın ödemesinin yarısını kendilerinin döneminde ödendiğini belirterek, “14 milyon liralık bütçenin 7 milyon lirasını biz ödedik. Biga Belediyesi bütçesinin 2014 yılında 45 Milyon TL, 2015 yılında 50 Milyon TL, 2016 yılında ise 74 Milyon TL oldu. Bütçe harcamalarının yarısını belediye giderlerine ve belediye çalışanlarına harcıyoruz. Belediye’de çalışan 324 personel bulunuyor. Bunların 62`si kadrolu işçi, 104`ü taşeron işçi, 62`si memur, 11`i sözleşmeli çalışan ve 59`unun kent hizmetleri kadrosunda” dedi.

 “EĞİTİM İSTEKLERİ GERİ ÇEVRİLMEDİ”

Eğitim konusuna çok önem verdiklerini belirten Belediye Başkanı İsmail Işık; “Okullardan gelen hiç bir talebi geri çevirmedim. Ne istedilerse yerine getirdik. Yeni bina yapımından tutun, bahçe düzenlemesine, laboratuarına kadar, okulun badanası boyası spor takımlarının ulaşımları, malzeme destekleri. Eğitim ile ilgili hiç bir isteği geri çevirmedik, çevirmeyeceğiz de. Bu Ülkenin ve bölgenin kalkınmasının ilk şartı eğitimdir.” dedi. Başkan Işık, halk gezilerine de önem verdiklerini belirterek başta Gelibolu yarımadası olmak üzere, her yöre gönderiyoruz.” dedi.

Nermin G. Yıldız

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech