Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AK Parti’den Açılışta Referandum Startı

AK Parti’den Açılışta Referandum

AK Parti’den Açılışta Referandum Startı

AK Parti’nin Merkez İlçe Başkanlığı tarafından İsmetpaşa’da kurulan Mahalle Başkanlığı’nın açılışına Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider ve Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Yeşim Karadağ katıldı.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Babacanoğlu’nun teşekkür konuşmasıyla başlayan açılışta İlçe Başkanı Babacanoğlu referandum yerine halk oylaması denmesi gerektiğine dikkat çektikten sonra sözü Yeşim Karadağ ve Ayhan Gider’e bıraktı.
Siyasetin tabandan başladığını ifade ederek sözlerine başlayan Karadağ; “Ben de mahalle teşkilatlarından gelmiş bir il başkanıyım. Mahalle teşkilatlarında gerçek doğrularla yanlışlar anlaşılır. Çanakkale’de yukarıya çıkan ibre mahalle teşkilatları sayesinde gerçekleşmiştir.” dedi.
Çalışmalarından dolayı mahalleliye teşekkür eden Karadağ yetmeyeceğini de ifade ederek; “Biz İl yönetimi olarak çalışmalarımıza başladık. Milletvekilimizin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz toplantıda tüm teşkilatın çalışmalara başlamasını sağladık. Bugünden itibaren startı verdik. Bu süreçte hepimiz aynı değerde ve özeliz.” diyerek sözlerine son verdi.

“MİLLETE SORMAYAN BİR SİYASİ PARTİ DÜŞÜNÜN”

Açılışta konuşma yapan Milletvekili Ayhan Gider mecliste yaşanan olaylara da değinerek CHP’ye yüklendi.

“Millete soralım başka bir şey istemiyoruz.” diyen Gider; “Yüzde yüz ‘Evet’ de çıksa meclisten millete soracağız dedik. Bunu Genel Başkanımız her platformda deklare etti. Ama CHP ne dedi ‘Hayır’ sormayalım dedi. Bir siyasi parti düşünün bir konu, bir tartışma oluyor diyor ki bunu millete sormayalım. Böyle bir şey olamaz. Eğer millete sormayacaksak sen niye siyasi partisin. Millete sormayacağız kime soracağız. Onlara göre sorulacak olanlar belli. Askere, mahkemeye, bürokrasiye soracaksın ama bizim yapımızda o yok. Bizim genlerimizde o yok. Bizim güvendiğimiz tek bir yer var oda yüce Türk Milleti. Bize ondan başka hiç kimse talimatta, görev de veremez. Onun için biz milletimize soracağız dedik.” diye konuştu.

“NASIL BİR DİKTATÖRSE YARGILANMAK İSTİYOR”

CHP’nin ortaya sürebileceği bir argümanı olmadığını söyleyen Gider; “Anayasa değişikliğine niye ‘Hayır’ deneceğini anlatabileceği bir konu yok. En basit ne diyorlar: ‘Bu değişiklik gerçekleşirse diktatörlük gelir.’ Diktatör kimdir. Diktatör yargılanamayan adamdır. Peki bu değişiklikten sonra ne oluyor, cumhurbaşkanı yargılanabilir hale geliyor. Bir diktatör düşünün ki yargılanamaz halden yargılanabilir hale gelecek. Böyle bir şey mümkün mü? Ben eminim ki onlar bunu söyledikten sonra akşam yatağa yattıklarında kendi kendilerine gülüyorlardır. Çünkü onlarda inanmıyordur. Nasıl bir diktatörse yargılanmak istiyor. Bu sefer ellerinde argüman olmayınca ne yapacaklar saldıracaklar, çirkefleşecekler, hakaret edecekler ama biz bunlara uymayacağız.” dedi ve konuşmasını sürdürdü:
“Mecliste çok yoğun, çetin bir mücadele geçti. Genel Başkan Yardımcımızın burnu kırıldı. Bir başka arkadaşımızın bunu söylerken bile insan hicap duyuyor ama bacağı ısırıldı. Artık olay hangi boyutta çirkefleşebilecekse o boyuta geldi.” dedi.

“ERDOĞAN’IN TALİMATLARINA HARFİYEN UYUYORUZ”

Gider son olarak; “Ahmet Necdet Sezer diye bir adamı kamuoyu tanımazdı. Bülent Ecevit çıktı dedi ki:“Ahmet Necdet Sezer, Anayasa Mahkemesi başkanımız, Cumhurbaşkanı adayımızdır” dedi ve Cumhurbaşkanı yaptı. Kendi eliyle aldı yaptı. Sonra ne oldu? Bir anayasa kitapçığından kavga ettiler ve ülke krize girdi. Biz neyi hedefliyoruz. Biz kendimiz için bir şeyi hedeflemiyoruz. Allah’a şükür bizim başkanımız da, Cumhurbaşkanımız da, liderimiz de belli. Recep Tayyip Erdoğan bizim başımızda…  İstişareler yapılıyor, gerekli talimatları veriyor ve onun verdiği talimatları da biz harfiyen uyguluyoruz. Bununla ilgili bir sıkıntımız yok. Peki bizim sıkıntımız ne? Bizden sonra ne yapacak ülke? Bu onların anlayamayacağı bir şey. Çünkü bizde bir tane aşk var o da memleket aşkı, bunun dışında bir gayemiz yok ki… Onların bin tane ağası, paşası var. Hepsini birlikte ikna etmek zorundalar. Dolayısıyla bizim argümanımız, talebimiz net, bizim milletten istediğimiz şey millete vereceğimiz şeydir zaten. Biz bu başkanlığı alıp da cebimize koymayacağız, bu milletin iyi yönetilmesi için bu başkanlığı kullanacağız.” diye konuşarak sözlerini tamamladı.

Yıldız Sağlam

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech