Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öz: “Hesap verecekler”

Öz: “Hesap verecekler” Çanakkale

Öz: “Hesap verecekler”

Çanakkale CHP Milletvekili Bülent Öz, bir basın açıklaması ile anayasa değişikliğinde yer alan bazı maddeler hakkındaki fikirlerini ifade etti.

Milletvekili Bülent Öz; “Milletin bekası için değil bir kişinin çıkarları için siyaset üretenler bir gün millete hesap verecek” diyerek düşüncelerini şu şekilde aktardı:

MİLLETİMİZİ TEHDİT EDEREK İKTİDARDA KALMAK İSTİYORLAR

“Sayın Numan Kurtulmuş sandıktan evet çıkmazsa ülkede terör devam eder diye adeta Milleti tehdit etti. 1 Kasımda da bunu yaptılar. Tehditle iktidarlarını devam ettirmek istiyorlar. Numan Kurtulmuş’un bir sözünü daha hatırlayalım. 10 Ağustostan sonra Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı seçilirse Gazze başka bir Gazze olacak. Barış gelecek gibilerinden bir şey söylemişti. Ne oldu Gazze’de? Şu an daha da perişan.”

TEK KİŞİNİN ÇIKARLARI SÖZ KONUSU

“Öne çıkan maddelerden bazılarında yargı yetkisi Türk milleti adına bağımsız mahkemelerce kullanılır maddesine bağımsız ve tarafsız ibaresi eklendi. Burada prensipte sakınca yoktur. Ancak yargıda tarafsızlığa ve bağımsızlığa ulaşmak için anayasaya böyle hükümler koymak yetersizdir. Diğer maddelerde yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığını yok edecek maddeler vardır. 18 yaşını geçmiş her Türk vatandaşının milletvekili olabilecek mi?  Burada öncelikle erkek vatandaşların askeri yükümlülükleri olacak.  Üniversite çağında olacakları için 18-25 yaş arasında öğretimde olacaklar. Dolayısıyla bu gençlerin bu yaşta milletvekilleri olmaları normal hayatın akışına uygun değildir. Bu da göz boyama bir maddedir. Bakanları denetleme yetkisi meclisin elinden alınacak.   Bu durum yasama ve yürütme organları arasında kuvvetler ayrılığını ortadan kaldıracaktır.  Cumhurbaşkanı bakanları tek başına atayacak ve meclis onayı almayacak. Bütçe Cumhurbaşkanının elinde olacak. Milletin parası denetlenmeyecek bir kişinin elinde olacaktır. Millet meclisinin denetim, bilgi edinme, soru sorma yetkileri ortadan kalkacak.  Devlet faaliyetleri denetlenmeyecek. Bir meclis düşünün ki devlet faaliyetlerini soruşturma ve denetleme yetkisi yok. Partili cumhurbaşkanlığının önü açılarak her platformda bağımsız olması gereken makam da taraflı hale gelecek. Bir taraftan vali atayan Cumhurbaşkanı bir taraftan da partisinin İl Başkanını atayacak. HSYK Üyelerinin 7’sini Cumhurbaşkanı atayacak. Milletin yararına tek bir madde bile yok.”

CUMHURBAŞKANLIĞI YEMİNİNİ HATIRLATALIM

“Cumhurbaşkanlığı yeminini hatırlatmakta fayda var. ‘Aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda şerefim ve namusum üzerine and içerim’ der. Hem Cumhurbaşkanı olacaksın hem de parti genel başkanı olacaksın. Nasıl tarafsız olacaksın. Cumhurbaşkanı tek başına kanun yapacak. Ülke kararnamelerle yönetilecek. Hukuk devleti ilkesi zarar görecek. Cumhurbaşkanı yargılanmayacak.”

ÜLKEMİZİN GÜNDEMİ EKONOMİ OLMALIDIR

“Türkiye’nin ekonomik refahının yükseltilmeye ihtiyacı var. Gündemimiz geçim derdinde olan Milletimiz olmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti şu an zamanını boşa harcıyor. Yüzümüzü Halkımıza dönmek zorundayız. Toplumuzun beklentilerine cevap vermek zorundayız. Bizim derdimiz insanımıza aş bulmak, iş bulmak olmalıdır. Vatandaşlarımızın ve ülkemizin ekonomik refahını nasıl ayağa kaldırırız? Buna kafa yormamız gerekmektedir. Milletimizin beklentisi bu yöndedir. Ülkemizin gündemi 1 kişinin geleceğini düşünmek değil, 80 milyonun geleceğini düşünmek olmalıdır.”

Dilek Akşen

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech