Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dünya Bankası yapı denetimcileri ciddiye almıyor

Dünya Bankası yapı denetimcileri

Dünya Bankası yapı denetimcileri ciddiye almıyor

“Darbenin maliyeti ne oldu” başlıklı haber yayımlayan odatv.com, Dünya Bankası’nın yeni yayımlanan “Dünya Kalkınma Raporu 2017” adlı çalışmasına yer vererek deprem sonrası  yapılan inşaat kontrol düzenlemelerinin uygulanamadığını belirtti.

www.odatv.com’un haberine göre; Dünya Bankası’nın yeni yayımlanan “Dünya Kalkınma Raporu 2017” adlı çalışmasında “hukuk ve kamu yönetimi” teması işlendi.

Dünya Bankası, 1999’daki Kocaeli Depremi sonrası yürürlüğe konulması amaçlanan deprem karşıtı önlemlerin güçlü çıkar çevrelerinin baskısı nedeniyle zayıflatıldığını belirtti. Dünya Bankası, “1999 depreminden sonra Türkiye’de, hükümetin bir dizi yenilikçi inşaat kontrol düzenlemeleri nüfuzlu çıkar gruplarının kullandığı güçlü etkiden dolayı uygulanamadı. Yeni düzenlemeler, inşaat denetimleriyle ilgili daha yüksek standartlar getirecekti, bunlar arasında yapı tasarımcıları için daha yüksek kalifikasyon, yapı tasarımı ve kod uyumu için ruhsatlı özel inşaat denetimi ve yapı tasarımcıları için zorunlu 10 yıllık profesyonel sorumluluk sigortası vardı. Ancak uygulama, yeni koşulların halihazırdaki profesyonelleri dezavantajlı duruma getirebileceği ve yeni inşaatlar için daha yüksek marjinal maliyetlere dönüşebileceğine inanan inşaat ve gayrimenkul sektörlerinin güçlü muhalefeti nedeniyle zayıflatılıyordu” denildi.

Kaynak: http://odatv.com/darbenin-maliyeti-ne-oldu-0202171200.html

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech