Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘2018 Troia Yılı’ Belediye Meclisinde

‘2018 Troia Yılı’ Belediye

‘2018 Troia Yılı’ Belediye Meclisinde

Gerçekleştirilen Şubat Ayı Belediye Meclis toplantısında meclis üyelerine Armağan Aydeğer tarafından ‘2018 Troia Yılı’ sunumu yapıldı.

Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD) Genel Sekreteri Armağan Aydeğer tarafından yapılan sunumda Troia’nun tarihi, dünya açısından önemi ve kampanyanın yol haritası hakkında bilgi verildi. Meclis üyeleri tarafından da fikir alışverişinin yapıldığı sunumda Çanakkale’nin 2019 Dünya Kültür Başkenti olması yönünde de projeler olduğu açıklandı.

Aydeğer gerçekleştirdiği sunumda, Troia’nın ve tanıtımının bölge ve ülke açısından önemini vurgu yaparken, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’da meclis üyelerinin fikirlerinin ardından bu projeyi gerçekleştirme açısından herkese görev düştüğünü belirtti.

Öncelikle Troia ve 2018 Troia Yılı hakkında sunum yapan Aydeğer, şunları söyledi;

Uzun üzerinde çalıştığımız projenin sadece bölgemiz için değil, ülkemiz içinde çok kıymetli olduğunu düşünüyoruz. Bu proje ile ilgili çalışmalarımız yaklaşık iki yılı aşkındır devam ediyor. Son yaklaşık 6 aylık süreçte de daha somut hale gelerek şu anda beğeninize sunmak üzere karşınızdayım. Dünyada turizm son 10 sene içerisine çok yoğun bir şekilde etkinlikler üzerine kurgulanmaya başladı. Artık sizin tarihiniz, kültürünüz, deniziniz, kumunuz, güneşiniz, bunların hepsi bir turizm hareketini yönetmek için yeterli koşullar değil.

“EVRENSEL BİR DEĞERE İHTİYACIMIZ VAR”

“Dolayısı ile insanlar bir bölgeden bir bölgeye heyecanlandırıp yolculuk etmesini sağlamak istiyorsanız. Mutlak suretle sürekli ekinlikler yapmamız gerekiyor. Ne salt etkinlik, ne salt beşeri güzellikle ama bütün bunları da bağlayan bir nedenselliğe de ihtiyacımız var. Gördüğünüz üzere doğru bir algı yönetimi ve bu algıyı düzenleyecek bütçe desteği yönetimi bugün gerçekten ihtiyacımız olan bir durum. Çünkü bölgemiz sadece yerel değil küresel bir mücadele içinde. Dünyada evrensel olan yani herkesin anlayabileceği bir değere ihtiyacımız var. Bugün mesleğimiz gereği dünyanın birçok noktasında fuarlara katılıyoruz. Ülkemizin nerede olduğu konusunda flu bilgileri var. Ama Troia dediğimizde sanki gözlerinde bir şimşek çakıyor ve Truva atını gösterdiğimizde berede olduğumuzu, nereli olduğumuzu anlatabiliyoruz ki bu gerçekten büyük bir kıymet. Çanakkale gerçekten bunu başarabilirse 2019’da başka şeyler konuşuyor olacağız. Çanakkale’de Çanakkale Dünya Kültür Başkentini konuşuyor olabileceğimizi düşünüyoruz.”

“BUNU YAPMA KONUSUNDA HEPİMİZE GÖRE DÜŞÜYOR”

Aydeğer’in sunumu ve meclis üyelerinin kampanya hakkında ki düşüncelerinin ardından konuşan Gökhan Bakanlık tarafından remi olarak ilan etmesi gerektiğini belirterek; “Bu çaba Troia EMITT fuarında her tarafta ilgi olsun diye afişler vardı. İlgi çekilmesi için dağıtıldı. Burada ana aktör Turizm Bakanlığı, Bakanlık bunu uygun bulursa 2018’i Troia yılı ilan eder, turizmin gelişmesi için gerekçede var Troia’nın 20. Yılı. Buradan hareketle bir ivme kazanırız. Bu noktada siyasi irade 2018’i Troia yılı ilan etsin, bunu duyurusunu yapsın. Emeğini biz yapalım. Bunu yapma noktasında hepimize görev düşüyor” dedi.  Eren Aşnaz

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech