Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öz: “Bu Milletten Ne İstiyorsunuz?”

Öz: “Bu Milletten Ne

Öz: “Bu Milletten Ne İstiyorsunuz?”

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Anayasa Değişikliği konusunda CHP İl Binası Toplantı Salonunda bir basın açıklaması düzenledi. Vekil Öz; “İsminden utandıkları için Cumhurbaşkanlığı Sistemi diyorlar; ülke yönetimi bir kişinin eline bırakılamaz” dedi.

CHP Milletvekili Bülent Öz; Anayasa Değişikliği konusunda bir basın açıklaması düzenledi. Milletvekili Öz; “Anayasalar ülkenin geleceğidir. Anayasa yapmak toplumsal uzlaşma gerektirir. Meclise gelen bu maddeler acele ile geçirilmiştir. Hiçbir sendikanın, üniversitelerin, sivil toplum kuruluşlarının görüşleri alınmamıştır.  Çözüm sürecinde bile bir akil adamlar heyeti ile uzlaşmaya gitti. Anaysa değişikliğinde bu çabayı göremedik.  Toplumdan mal kaçırır gibi acele etmenin nedeni nedir?” dedi.

Milletvekili Bülent Öz sözlerine şöyle devam etti:

“İSMİNDEN UTANARAK CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ DEDİLER”

“AKP Anayasa değişikliği görüşmelerinde başından beri iç tüzüğe aykırı olarak hareket etmiştir. Mecliste önergeler okunduktan sonra hemen oylamaya geçerek konuşma haklarını almak da  iç tüzüğe aykırıdır. Gizli  oy esasına aykırı davranılmıştır. AKP Milletvekilleri fişleri göstererek oy kullandı, bu da anayasa aykırıdır. Bu Amerikan Tipi dediğimiz tam demokrasiyi içeren sistemde bile başkan istediği gibi davranamaz, kararlar senatodan geçer. İsminden utanarak Cumhurbaşkanlığı Sistemi dedikleri sistemin demokrasi ile alakası yoktur.”

“ÜLKEYE YATIRIMCI GELMEZ”

“Ülke yönetimi bir kişinin eline bırakılamaz. Bu sistemde ülkeye yatırımcı da gelmez. Demokrasi, özgürlük ya da bağımsız yargı yoksa o ülkede yatırım olmaz. Kararnameler ile yürütülen bir yönetim varken, hiçbir yatırımcı riske girmez. Yatırımcıya tek adam rejimi ile güven veremeyiz. Cumhurbaşkanı acaba yarın ne kararname çıkaracak endişesi yatırımı keser. Bağımsız yargı, demokrasi ve özgürlük yoksa dolar yükselir, ekonomi düzelmez. Türkiye borçlu bir ülkedir. Dışarıdan gelecek paraya ve yatırıma ihtiyaç var.”

MİLLET YARARINA TEK BİR MADDE YOK

“Sistem değişikliğini direttikçe toplumda kutuplaşma artıyor. Yargı, üniversitelerde rektör seçimleri hatta televizyonlarda ne gösterileceği bile Cumhurbaşkanının elinde. Bu milletten daha ne istiyorsun? Referandumda evet diyeceklere soruyorum, anayasa da millet yararına tek bir madde var mı? Şu maddeleri bir bir okuyun.  Cumhurbaşkanı yargıyı belirler, rektörleri belirler, meclisi fesheder, kararname çıkarır,  bakanları belirler, milletvekillerini belirler.  Tüm maddeler tek kişinin yararına belirlenmiş.

EVET OYU VERECEKLERE SORUYORUM

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerine Kemal Kılıçdaroğlu ya da Deniz Baykal olsaydı, anayasa değişikliğine yine de evet der miydiniz?  Biz kim olursa olsun hayır der, yine karşı çıkardık. Bizim derdimiz ülkenin kaderini bir kişiye teslim etmemektir.”

Dilek Akşen

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech