Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EVET – HAYIR

Bu haberin fotoğrafı yok

EVET – HAYIR

Vallahi iş pandomime, Orta Oyununa  döndü. Koca koca adamlar, Enteller, danteller video yayınlayıp evet ya hayır deyip, topu başkalarına atıyorlar. En son bu kampanyaya 3-4 Üniversite rektörü katılmış. Yahu şimdiden insanları kutuplaştırmak evla mıdır? Vatandaş yıllardır kullandığı kelimeleri, yanlış anlaşılır diyerek kullanamıyor. Hayırlı işler. Hayırlı olsun. Hayırlara vesile olsun. Hayırdır? Rüya gördüm üstat. Hayır olsun. Eyvah ki ne eyvah. Erkan YOLAÇ’IN, Evet, Hayır yarışmasına döndü iş… O iki kelimeyi asla kullanmayacaksın. Başını emme basma tulumba gibi sallamayacaksın. Gerçekten insanlar şimdiden oylarını niçin belli eder? Siyasetçilere lafımız yok. Onların işi bu… Sanatçılar, Futbolcu eskileri, Bilmem kimler. Bunlar, vatandaşlık görevini yerine getirmek için gidip oylarını kullanırlar. Şu veya bu demelerine de gerek yoktur. Ama hayır diyenler AKP hükümetine duydukları kinden dolayı, evet diyenler de hükümete yağ olsun diye şimdiden oylarının rengini belli ediyorlar. Şimdi biz de, her şeyin hayırlısı diyeceğiz ama diyemiyoruz. Zira yanlış anlaşılacak.

ŞEYTAN ORTA YAPTI!

Futbolcu eskisi Şeytan, orta yaptı, CHP’de bunu hemen değerlendirdi. Golü attı. Efendim, CHP Referandum için afiş hazırlıyormuş. Çok ilginç bir söylem bulmuşlar. Hani Futbolcu eskisi Şeytan videoya açıklama yaparak, Milleti ‘Evet’ demeye çağırmıştı ya. Ona izafeten, afişlere, “Şeytana Uyma” yazacaklarmış. Vallahi cuk diye oturmuş. Kim akıl etmişse bravo… Biz de buradan bu şeytana seslenmek istiyoruz. Yahu bir elin balda, bir elin yağda. Televizyonlarda üfürüp duruyorsun. Malı götürüyorsun. Devlet büyükleri ile ara iyi… Yağ çekme ihtiyacını neden duyarsın? Futbol federasyonu başkanı olmak istiyorsun. Doğrudur. Ancak bu yalakalığa gerek yok. Yaptığın bu çıkış ters tepmesin… Üstelik elindekileri de kaybetmeyesin! Aklımıza Kurt masalı geldi. Orhan Seyfi ORHON’un şiirinin son bölümünü yazıyoruz:

“Bulmuştun bir âlâ katır, Ye düşünme gönül hatır… Nene lâzım senin satır, Kasap mıydın behey sersem? Bana lâyıktır gebersem… Bulmuştun bir semiz at, Ye etini sırt üstü yat… Nene lâzım senin berat? Kadı mıydın behey sersem? Bana lâyıktır gebersem… “Bulmuştun bir âlâ koyun, Ye de, uzan yüzükoyun Nene lâzım senin oyun? Köçek miydin behey sersem? Bana lâyıktır gebersem…” Kurt, zavallı, bütün gece. İnleyip durdu delice… Gün doğarken işi bitti, Açlığından ölüp gitti.… Sağlıcakla kalınız.

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech