Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale’de “SEÇSİS için güvenilmezlik” kampanyası

Çanakkale’de “SEÇSİS için güvenilmezlik”

Çanakkale’de “SEÇSİS için güvenilmezlik” kampanyası

Yeni Anayasa için referanduma gidilirken gerçekleştirilecek olan referandum oylamasında Seçim Bilişim Sistemi (SEÇSİS) in kullanılmaması için Çanakkale’de change.org adlı internet sitesinde imza kampanyası başlatıldı.

Yeni Anayasa paketinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde geçmesinden sonra 18 Maddelik paketi için Nisan ayında referanduma gidileceği açıklandı. Referandumda gerçekleştirilecek seçim için seçimin Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı kontrolündeki SEÇSİS’te yapılmaması için Çanakkale’de imza kampanyası başlatıldı. CHP İl Başkan Yardımcısı Güneş Pehlivan tarafından başlatılan kampanyada Pehlivan, oylamanın güvenilir ve şeffaf ve güvenilir bir şekilde tespit edilebilmesi için oylamanın bilgisayar ortamında yapılmaması gerektiği açıklandı.

“ŞEFFAFLIK DENETİMİ SÖZ KONUSU DEĞİL”

Pehlivan, başlatılan kampanya açıklaması şu şekilde sunuldu ; “Türkiye’de yapılmakta olan seçimlerde, oy sayım işlemlerinin açık sayım ve döküm esasına göre yapılması ancak ilçe seçim kurulları aşamasına kadar mümkündür. Yüksek Seçim Kurulu tarafından bilgisayar ortamında yapılan sonuç belirleme işlemlerinin hiçbir aşamasında siyasi parti gözlemcileri ya da bağımsız gözlemcinin bulunmaması nedeniyle şeffaflık denetimi söz konusu değildir.

“PARTİ TEMSİLCİLERİ VE UZMANLAR GÖZLEMCİ OLARAK BULUNSUN”

“Halk iradesini belirleyen seçim sonuçlarının, her türlü şüpheden uzak, şeffaf ve güvenilir bir şekilde tespit edilebilmesi için; Anayasa Değişikliğine ilişkin gidilecek olan halk oylamasında il ve ilçe seçim kurullarından gönderilen birleştirme tutanaklarının Yüksek Seçim Kurulu’nda bilgisayar ortamında değerlendirilmesi işlemine siyasi parti temsilcileri ile önceden belirlenen uzmanlar kurulunun gözlemci olarak bulunmasını talep ederiz.”

Eren Aşnaz

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech