Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Grip olan anne ne yapmalı?

Grip olan anne ne

Grip olan anne ne yapmalı?

Soğuk geçen kış mevsiminde, herkesin olduğu gibi emziren annelerin de en büyük endişesi gribe yakalanmak… Yaygın inanışa göre anneler, “Grip olursam emzirmeyi kesmem gerekir” diye düşünüyor.

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Mehmet Akkuş, gribe yakalanma durumunda en önemli ilacın istirahat olduğunu ifade etti. Halk arasında yaygın olan ‘gripli anneler emziremez’ inanışı yanlış… Uzmanlar, bebekler için koruma kalkanı olarak bilinen anne sütünün hiçbir şekilde kesilmemesi gerektiği konusunda uyarıyor.

Anne sütünün içerisinde bebekler için oldukça faydalı antikorlar bulunuyor. Bebekler için faydası saymakla bitmeyen anne sütünü kesmek farkında olmadan bebeği hastalıklara karşı koruyan doğal bir kalkanı yok etmek anlamına geliyor. Bebekleri hastalıklardan koruyan anne sütü, içeriğindeki antikorlar ve hücreler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Anne sütüyle beslenen bebekler, üst solunum yolu enfeksiyonlarını çok daha hafif atlatıyor. Bunun gibi daha çok birçok faydası olan anne sütünün kesilmesi, bebeğe yarardan çok zarar getirmektedir. Grip olan annelerin vücudundaki mikroplar, bebeğe emzirme yoluyla geçmeyeceğinden bu dönemde emzirmenin kesilmesi doğru bir davranış değil. Emziren anneler, grip olduklarında doktora danışmadan kendi başlarına ilaç kullanmamaya dikkat etmeli”

EMZİRİRKEN BU ÖNERİLERE DİKKAT

Emziren annenin, nefesinin doğrudan bebeğe ulaşmaması için emzirirken maske takılması ve bebeğin öpülmemesine dikkat edilmeli… Bebeğin, damlacık yoluyla havaya temas eden mikroplara maruz kalmaması için odanın içi sık sık havalandırılmalı. Hijyen kurallarına özellikle bu dönemde daha fazla dikkat edilmeli ve emziren anneler ellerini sık sık sabunla yıkamalı… Emziren anneler, süt verdikleri için daha fazla sıvı alımına ihtiyaç duyar. Süt artırıcı etkisi de bulunan su tüketiminin bu dönemde artırılması ve özellikle C vitamini yönünden zengin meyve ve sebzeler tüketilmesi gerekiyor.

(Dilek Akşen)

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech