Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kadın Kollarından meclise kınama

Kadın Kollarından meclise kınama

Kadın Kollarından meclise kınama

Çanakkale CHP Merkez İlçe Kadın Kolları, mecliste kadın milletvekillerine yapılan şiddeti kınamak için Parti Binası önünde bir basın açıklaması düzenledi. CHP önüne siyah çelenk koyacağını açıklayıp sonra vazgeçen AK Parti İl Kadın Kolları da aynı saatlerde de AK Parti il binasında aynı nedenle açıklama gerçekleştirdi.

CHP’DEN FETÖCÜ ÇIKIŞI

CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Ümmühan Erdem, AK Partili kadınları bekledikleri CHP il binası önünde yaptığı basın açıklamasında; “Mecliste Anayasa oylamasına demokratik hak ve özgürlükler çerçevesinde tepkisini gösteren kadın milletvekillerimize iktidar partisi tarafından yapılan saldırıyı kınıyoruz.  Bu saldırı, yine bu saldırıda başrol oynayan Antalya Milletvekili Sayın Gökçen Özdoğan Enç’in geçmişindeki FETÖ’cü olduğu gerçeğini örtmeye yetmeyecektir.  Anladık, FETÖ’cü olmadığınızı kanıtlamak istiyorsunuz. Bu durum anayasa geçtikten sonra bizlere yapılacak baskıların bir göstergesidir.  Bizler Atatürk Cumhuriyeti’nin kadınları olarak diktaya, baskıya ve zulme geçit vermeyeceğiz” dedi. Açıklama; “Mecliste şiddeti kınıyoruz”, “kadına şiddete son” ve  “Köpek giremez ama tekme atanlar girebilir” sloganları ile alkışlar içerisindesona erdi.

 

AK PARTİ’DEN CHP’LİLERE BARBARLIK İTHAMI

AK Parti’li kadınlar, CHP İl binası önüne siyah çelenk koyacaklarını duyurduktan sonra emniyetin izin vermediği iddiasıyla eylemlerinden vazgeçti.

Parti il binasında konuşan AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Saime Çetin Aydoğan ise CHP’yi medeniyetsizlikle ve barbarlıkla suçlayarak başladığı açıklamasına şu ifadelerle devam etti:

“Kıymetli basın mensupları hepinizin malumu üzere anayasa değişiklik paketinin ilk tur oylaması geçtiğimiz hafta tamamlandı, ikinci tur oylamasına çarşamba günü itibari ile başlandı.

Fakat maalesef 1.Tur oylamasından beri türlü entrikalar ile görüşmeleri engellemek isteyen CHP’li ve HDP vekiller, dün yine çirkin yüzlerini gösterdiler. İlk tur oylamasında CHP’li milletvekilleri tarafından Hemşerimiz Ankara Milletvekili Fatih Şahin’in burnu kırılmış, Trabzon Milletvekilimiz Muhammet Balta’nın da bacağı ısırılmıştır. Yaşanan bu olaylar maalesef 3.Sınıf dünya ülkelerindeki meclislerde bile yaşanmamıştır.

2.Tur oylamasının daha medeni ve gazi meclisimize yakışır bir şekilde geçmesini temenni ederken dün yine CHP’den kovulan bağımsız milletvekili Aylin Nazlıaka Anayasa görüşmelerini provoke etmek için kendisini kürsü mikrofonuna kelepçelemiştir. Bu nahoş, milletin kürsüsünü işgal etmek isteyen eyleme müdahale etmek isteyen bayan Milletvekillerimizden Gökçen Özdoğan Enç, yaşanan arbede sonucu düşerek belinden ve boynundan sakatlanarak hastanelik olmuştur. Bu olayın sorumlusu CHP ve HDP’li vekillerdir. Demokrasilerde en büyük hakem Millettir. Milletten korkan bir partinin şiddete başvurması elbette ki bizleri şaşırtmamıştır. Anayasa görüşmelerini engellemek isteyen Cumhuriyet Halk Partisini Kınıyoruz ve Milletten korkmayın diyoruz.”

Dilek Akşen  – Eylem Gözeldere

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech