Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bir veda değil bir başlangıç

Bir veda değil bir

Bir veda değil bir başlangıç

AK Parti Gençlik Kolları MKYK görevinden istifa eden Çanakkaleli genç siyasetçi Orçun Oktay, yerel basında ve sosyal medyada kendisi ile ilgili yer alan haberlere, düzenlediği basın toplantısıyla cevap verdi.

16 yıldır AK Parti’de siyaset yapan uzun süredir de Çanakkale teşkilatında emek veren Orçun Oktay, 2015 Genel Seçimlerinde Milletvekili Aday Adayı olmuş, seçilemeyince de partinin genel merkezinde 2015 yılından itibaren Gençlik Kolları MKYK’sında yer almıştı. AK Parti Çanakkale teşkilatındaki Kadın Kollarını temsilen Kadın Kolları MKYK’sında yer alan Julide İskenderoğlu gibi gençleri temsil eden Orçun Oktay’da Çanakkale’den bu önemli görev için Ankara’ya giden ilk ve tek isim oldu.

Geçtiğimiz günlerde görevden alındığına dair, bu görevden alınmanın da AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ın söylemiyle yapıldığı yönünde çıkan alan haberlere cevaben toplantı düzenleyen Oktay, tepki göstererek kendisi üzerinden siyaset yapılmamasını istedi.

“DAHA ÖNEMLİ GÖREVLER İÇİN İSTİFA ETTİM”

“Sessiz kalıp izlemeyi denedim çünkü kol kırılır yen içinde kalır, siyaseti büyüklerimizden böyle öğrendim.” diyerek sözlerine başlayan Oktay, “Ankara’daki büyüklerimizle özel birkaç konu hususunda böyle bir karar verdim. Kesinlikle kimseyle kırgınlığımız dargınlığımız yoktur.  Görevden ayrıldığım doğrudur ama ayrılış şeklim alınarak değil kendi istifamladır. 16 yaşımdan beri Ak Partinin içindeyim. Bundan sonra da içinde olmaya devam edeceğim. Siyaseti bıraktık, çekiliyoruz diye bir şey yok. Tam tersine önümüzde bir referandum süreci var devlet büyüklerimizin erken seçim mesaj ve sinyalleri var. Biz yine bayrağı alıp sahaya çıkarız zaten hep sahadayız. Üzerimize ne düşerse yapmaya gayret edeceğiz. Bu haberlerin vesilesiyle 300’ü aşkın telefon aldım. Ak Parti il başkanından, geçmiş dönem il başkanlarından, belediye başkanı ve ilçe başkanlarımıza kadar herkesten destek telefonları aldım. Arayarak veya mesaj atarak yanımda olduklarını ifade ettiler.”

“USTAM MEHMET DANİŞ’TİR”

“Bülent Bey grup başkan vekilimizdir, Çanakkale Milletvekilimizdir. Kaldı ki ben zaten Turan’ın referansıyla orda görev yaptım. Onun arkamda durması ve desteğiyle ordaydım yazılanların birçoğu asılsızdır. Tarım bakan yardımcımız Mehmet Bey bana siyaseti öğreten adamdır. Ben milletvekilliği aday adayı açıklamamda da ustam Mehmet Daniş’tir dedim hala aynı şeyi söylüyorum, savunuyorum. Çanakkale Milletvekilimiz Ayhan Bey’e de çok teşekkür ediyorum. Tarihi Alan Başkanı İsmail Bey’e de çok teşekkür ediyorum arayıp desteğini iletti. Şuanda herkes işini yapmaktadır. Hiç kimsenin kimseyle bir sorunu yoktur. Benim üzerimden böyle yerlere çekilmesine karşıyım. Olmayan şeylerle Çanakkale halkının bilgilendirilmesine üzüldüm. Önümüzde referandum süreci var, erken seçim olabilir. Hemen ardından kongreler tekrar başlayacak. Son olarak bizimki bir veda değil bir başlangıç diyorum.”

Toplantı, basın mensuplarının sorularının ardından sona erdi.

EYLEM GÖZELDERE – YILDIZ SAĞLAM

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech