Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Meclis yeni Encümenlerini seçti

Meclis yeni Encümenlerini seçti

Meclis yeni Encümenlerini seçti

İl Genel Meclisi Ocak Ayı toplantılarında İl Encümeni Üyeleri ve Denetim Komisyonu Üyeleri seçimi yapıldı. Kulaç ve Eren’in istifasıyla boşalan İl Encümenliğine AK Parti Grubundan iki isim seçildi.

İl Özel İdaresi toplantı salonunda saat 15.00’te toplanan İl Genel Meclisi’nde bu ayki dördüncü oturumda seçim heyecanı yaşandı. Toplantı sonunda yapılan İl Encümeni Üyeliğine bu oturumda oybirliği ile izinli sayılan Turan Tumay ve İl Genel Meclisi Katip Üye olan Tayfun Sevim seçildi.

Gündem maddeleri gereği Denetim Komisyonunun 5 kişiden oluşturulması oybirliği ile kabul edilirken, Denetim Komisyonu Üyeliğine AK Parti Grubu adına Ufuk Ünver ve Halil İbrahim Demir, Cumhuriyet Halk Partisi Grubu adına Ali Akıncı ve Hasan Gürbüz, Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına Recep Cahit Özer aday gösterildi.

Yapılan gizli oylama ve tasnif neticesinde Ufuk Ünver 32 oy, Halil İbrahim Demir 31 oy, Ali Akıncı 32 oy, Hasan Gürbüz 33 oy, Recep Cahit Özer 31 oy, Turan Tumay 1 oy aldı. Beş kişiden oluşan Denetim Komisyonunun Gürbüz, Ünver, Akıncı, Demir ve Özer’den oluşması kabul edildi.

ENCÜMENLER İSTİFA ETTİ

Gündemin 7. Maddesi olarak ilave edilen olunan Akif Kulaç ve İbrahim Eren’in istifaları sonucu boşalan İl Encümeni Üyeliklerine gizli oyla seçim yapılmasına geçildi. Adalet ve Kalkınma Partisi Grubu adına Turan Tumay ve Tayfun Sevim, Cumhuriyet Halk Partisi Grubu adına Rıdvan İpek ve Ali Koç aday gösterildi. Milliyetçi Hareket Partisi İl Encümeni Üyeliğine aday göstermediğini açıkladı.

Yapılan gizli oylama ve tasnif neticesinde; Turan Tumay 20 oy, Tayfun Sevim 19 oy, Rıdvan İpek 11 oy, Ali Koç 12 oy alırken 1 oy da boş olarak kullanıldı. Böylece 20 oy alan Turan Tumay ve 19 oy alan Tayfun Sevim İl Encümeni Üyeliklerine seçildi.

Seçimin ardından Başkan Şahin tarafından toplantı sona erdirildi.

(Eylem Gözeldere)

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech