Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Anayasa görüşmeleri hararetli başladı

Anayasa görüşmeleri hararetli başladı

Anayasa görüşmeleri hararetli başladı

Anayasa değişiklik teklifi, bugün TBMM Genel Kurulunda görüşülmeye başlandı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, görüşmelere geçmeden önce teklifin anayasaya aykırı olduğunu ileri sürerek, TBMM Başkanlık Divanından teklifi iade etmesini istedi. Altay’ın talebi üzerine usül tartışması başladı. Görüşmeler lehte ve aleyhte konuşmalarla devam etti.

Lehte görüşmeler, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ın konuşmasıyla başladı. Parti temsilcilerinin sırayla yaptıkları konuşmaların ardından meclise kısa süre ara verildi.

CHP Eski Dönem Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal aradan önce yaptığı konuşmasına “Tarihi bir toplantı yapıyoruz, buraya Türkiye’ye sahip çıkmak için geldim, buna ihtiyaç var” diyerek başladı. Baykal konuşmasının devamında “Türk halkının bu tasarıdan haberi yok. Anayasamızın devletimizin en temel dayanaklarıyla oynanan milletin haberi olmadan görüşme durumunda kalıyoruz. 80 milyon, kaderi ile ilgili bu vahim tasarı için hiç bilgilendirilmemiştir.” dedi. Baykal konuşmasının devamında anayasa değişikliğini eleştirdi.

Aradan sonra aynı zamanda Anayasa Komisyonu Başkanı olan AK Partili Mustafa Şentop, “Sistem karmaşası konusunda mutabakat söz konusu oldu.” derken, “Milletten kaçırılmış gibi bir çalışma değil” diye konuştu.

Anayasa paketinin görüşmelerinin en az 15 gün sürmesi bekleniyor. TBMM’de Genel Kurul’daki görüşmelerde, paketin doğrudan kabul edilmesi için 367 vekilin desteği gerekiyor. AKP ile MHP’nin oyu bu orana yetmiyor. Ancak paket, 330 vekilin desteğini alırsa, referanduma sunulacak. AK Parti ve MHP’nin tüm vekillerin ”evet” oyu vermesi halinde paketin referanduma götürülmesine yetiyor. (Eylem Gözeldere)

TBMM’deki görüşmeleri aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz;

http://www.trt.net.tr/anasayfa/canli.aspx?y=tv&k=trt3tbmmtv

 

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech