Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Esnafa Ahi Evran desteği

Esnafa Ahi Evran desteği

Esnafa Ahi Evran desteği

“Ahilik Sandığı” adı ile oluşturulan fonda, iki yıl boyunca devlet katkısı ile birikecek miktar, işyerini kapatma durumunda esnafa verilecek.

İşverenin iflası ve işyerini kapatması halinde, esnafa bir ödeme yapılmasını kapsayan Ahilik Fonu oluşturuldu. Esnaf iki yol boyunca fona ödeme yaptığı takdirde, iflası durumunda ayda 711 TL tutarında bir ödeme alabilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Başbakan Binali Yıldırım’ın Çankaya Köşkündeki, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) ile Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) heyeti kabulünde, Ahilik Fonu’na ilişkin bilgi verdi.

Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Odası Başkanı İbrahim Ejder de Ankara’da toplantıya katıldı. Ejder; “Devlet, esnaf ile ilgili politikaları büyük gelişmeler gösteriyor. Faizsiz kredilere devam edilecek. Biz daha önceden de kendi aramızda fonlar kurmuştuk, bunlar yasaklanmıştı. Şimdi tekrar bir Ahi Evran Fonu oluşturulacak. Fonda iki yıl boyunca bir birikim yapılacak. Zor duruma düşen esnaflar bu fondan yararlanma hakkı elde edecek. Prim oranı yüzde 3 olacak. Bu prim oranının yüzde 2’sini esnaf, yüzde 1’ini de Hazine karşılayacak. Şirket ortağı, esnaf, tacir ve noterler bu fona katkıda bulunabilip, daha sonrasında yararlanabilecek” dedi. (Dilek Akşen)

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech