Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Ali Güngör Yıldız

SORUN DA ÇÖZÜM DE HEP VAR

SORUN DA ÇÖZÜM DE HEP VAR

Yaşadığımız kent, havasını soluduğumuz memleket. Dünyanın en güzel coğrafyalarından birisinde yaşıyoruz. Denizimiz, ormanımız, meyveliklerimiz, tarım alanlarımız, doğal ve tarihi sit bölgelerimiz, Allah, güzellik için ne yaratmışsa hepsini bize vermiş.

Peki her güzellik bizde de… Niçin mutlu değiliz?

Niçin, sorunların arasında boğuşup duruyoruz?

Sorunlarımız var da niçin çözüm yollarını birlikte aramıyoruz?

Manşet haberimiz Çanakkale kent merkezinin özellikle hafta sonu yediden yetmişe, herkesin iliklerine kadar hissettiği bir sorun. Trafik keşmekeşliği… Hep diyoruz ki “Çanakkale’ye gelin. Turizm sektörü canlansın. Hem de bu kadar insan, niçin hafta sonu Çanakkale’ye gelir diye dertleniyoruz. Aslına bakıldığında her ikisinin de olması mümkün. Sadece idarecilerimiz, pilavın peşinde koşacaklarına, planlamanın peşinden gitmeli.

Hafta sonları otobüslerle gelen misafirlerimizin bir bölümünü Gestaş, yetkililerinin girişimleri ile Kepez limanından yapılması. Keşke geçtiğimiz yıllarda eski Gestaş Genel Müdürü Hasan İlhan Yürükçü’nün hazırlayıp hayata geçirmek istediği Karacaören – Akbaş iskeleleri projesinin ardında yöneticilerimiz durmuş olsaydı. İskele meydanında bu kadar yoğun trafik olmaz, Çanakkale’ye gelen misafirlerimiz de rahat rahat kentimizi gezip daha fazla alış-veriş yaparlardı. Çanakkale’ye gelen misafirlerimiz otobüs koşturmaktan, kentimizin güzelliklerini bile göremiyor.

Havalar ısındı, yaz geldi. Şimdi okulların tatile girmesi ile birlikte aileler yazlıklarına gidecek. Mesai bitiminde de çalışanlar, serinlemek için soluğu denizde alacak. Tatil beldeleri başta olmak üzere kıyılarımız temizlenip sezona hazırlanmalı. Bu yıl başta Güzelyalı ve Dardanos olmak üzere iki yerleşim birimine de doğalgaz ve kanalizasyon hizmetleri götürüleceği için yazın buralarda oturan sakinler biraz çile çekeceğe benziyor. Alınan sinyaller o yönde.

Siyaset beklemede…

Referandum bitti. Sonuçlar açıklandı. Her siyasi parti kendisine göre eksikliklerini, fazlalıklarını, hatalarını gördü. Şimdi bunlardan ders çıkartıp, önümüzdeki seçimlere hazırlanmak olacak. İktidar AK Parti başta olmak üzere, CHP de ve MHP’de il kongreleri başlayacak. Siyasi partilerde bu defa seçilecek olan Merkez İlçe, İlçe ve İl Başkanları, önümüzdeki süreçte yapılacak olan yerel seçimler ile milletvekili seçimlerini de görecekler. Bunun için her siyasi parti yönetimleri başkanlar için kılı kırk yarmaya çalışıyor.

Para tuzağı odalar…

Üyelerine hizmet etmekten çok onların ödediği paralarla geçinmenin yolunu bulmuş olan meslek odaları ve özellikle de Ziraat odalarından üreticiler, üyeler müthiş derecede şikayetçi. Bazı Ziraat Odası başkanlarının (İsmi Bizde Saklı) üreticilere mesleki alanda ve bürokrasi yönünden yardımcı olacağına sadece para olarak gördüğü ileri sürüldü. Üyelerin iktidar partisi milletvekillerine bu başkanları şikayet ettiklerini de buradan haber vereyim. Bakalım bekleyip göreceğiz.

Selamlar iyi haftalar dilerim.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech