Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

IPARD’dan 37 Milyonluk Destek

IPARD’dan 37 Milyonluk Destek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından “IPARD” Proje bilgilendirme toplantısı önceki gün Çanakkale’de gerçekleştirildi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından “IPARD” Proje bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Bir otelde gerçekleşen toplantıda Çanakkale Tarım ve Kırsal Kalkınma İl Koordinatör Vekili Cem Akşit bilgilendirme sunumu yaptı.

Yatırımların vergilerden muaf olduğunu, Çanakkale’ye 37 milyonluk yatırım yapıldığını ama bunun yetersiz olduğunu belirten Akşit; “Bize Çanakkale’de traktör verilip verilmeyeceği soruluyor, bugüne kadar 157 traktör alan hibe desteği aldı ve bundan sonra traktöre hibe desteği verilmeyecek. Çanakkale’de 2018 yılında 220 kişi hibe desteği aldı. Bunların arasında 18 kadın işletmeci var” dedi.

Çanakale’de 239 projeden 228’ine ödeme yapıldı. IPARD faydalanıcılarından 18’i kadın,43’ü ise 40 yaş altında olarak belirlendi.

Bilgilendirici konuşma ve seminerlerin sonunda sözleşmeye hak kazanan 9 kişiye taslak sözleşmelerinin dağıtımı yapıldı.

Toplantıya; Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Ahmet Güler, Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, Çan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şahin, Lâpseki Ziraat Odası Başkanı İsmail Sevim, tarım sektöründeki kurum ve firmalar ile üreticiler de katıldı.

Dilek Akşen

 

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech