Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kadın Girişimciden Anlamlı Hareket

Kadın Girişimciden Anlamlı Hareket

Kadın Girişimciden Anlamlı Hareket

Kentimizin girişimci kadınlarına bir yenisi daha eklendi. Nilay Toyran, bir lokanta açarak girişimci kadınlar camiasına geçti. Geçtiğimiz gün açılışı gerçekleştirilen lokantanın en önemli özelliği ise tüm çalışanların kadın olması…

Kadın işletmeciler ve kadın çalışanlar noktasında Türkiye genelinde adından sıklıkla söz ettiren kentimizde bir kadın daha gücünü gösterdi.  Nilay Toyran Esenler Mahallesi Barış Caddesi üzerinde ‘Toyran Ev Yemekleri’ adındaki iş yerini açarak hizmet vermeye başladı. Çanakkaleliler, Toyran Ev Yemekleri’nde, sabahları çorba çeşitleri ve birbirinden güzel zeytinyağlı ev yemekleri bulabilecekler.  Düğün ve mevlitlere de yemek yapılacak olan lokantanın en önemli özelliği ise tüm çalışanların kadın olması…  Aşçıdan garsona kadınların çalıştığı işletme titizliği ve kalitesi ile kentin önemli mekanları arasında yer almayı planlıyor.

Açılış öncesi görüşlerini aldığımız Nilay Toyran, İşletmesinde bütün çalışanlarının hepsinin kadın olduğunu ve iş yeri açma fikrinin nereden kaynaklandığını şu sözleriyle dile getirdi:

“Bu işletmeyi açma fikri şuradan doğdu, ben buraya 1,5 yıl önce geldim. Bir işim için muhtarlığa gittiğimde muhtarın kadın olduğunu görünce çok mutlu oldum. Sonra belediyemizde bayan şoförler çalışmaya başladı, ben de Çanakkale’nin hanımlarını mutlu etmek için ben de böyle bir işe girişmek istedim. Çanakkale’deki işletmelerin %20 si kadınlardan oluşuyor ve ben de bunların arasına girmek istedim. Bunu başardığım için çok mutluyum. Burada her gün sabit fiyatta, değişik menülerimiz olacak, şunu demek istiyorum ‘her yerde yemek yiyin gelin bir de Toyran Lokantasında yiyin’ farkı göreceksiniz. Lezzetimize titizliğimize ve kalitemize güveniyorum. Özellikle bayanlarımızı bekliyoruz, bayan işletmeci, bayan usta, lokantamızda çalışanların hepsi bayanlardan oluşuyor. Önümüz ramazan olduğu için iftar menülerimiz de olacak.”

Toyran Ev Yemekleri lokantasının açılışı kurdela kesilerek gerçekleştirildi. Açılıştan sonra konuklara pilav ve tatlı ikramında bulunuldu. Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech