Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘Eğitim İçin Bağışla’

‘Eğitim İçin Bağışla’ ÇOMÜ

‘Eğitim İçin Bağışla’

ÇOMÜ Halkla İlişkiler Bölümünde öğrenim gören Öznur Pisdil, Yasemin Kara ve Melek Uzdu isimli üç gönüllü öğrenci, ihtiyaç sahibi çocuklar adına ‘Eğitim İçin Bağışla’ kampanyası başlattı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde Halkla İlişkiler Bölümünde okuyan üç öğrenci, köy okullarında okuyan ihtiyaç sahibi çocuklar için derneklerden ve yardımseverlerden kıyafet topluyorlar. Topladıkları kıyafetleri Cuma Pazarı’nda satarak elde ettikleri parayı ise ihtiyaç sahibi çocuklar için okullara yolluyorlar.

Bu yardım kampanyası ile ilgili gazetemize açıklama yapan öğrenciler şunları belirttiler; “Halkla İlişkiler Bölümü öğrencileri olarak çeşitli gruplara ayrıldık. Bizim grubumuz üç kişiden oluşuyor. ‘Eğitim İçin Bağışla’ adlı çalışmayı gerçekleştiriyoruz. ÇAGİKAD Derneğinden ve çeşitli yerlerden kıyafet topladık. Bu kıyafetleri temizleyip güzel bir şekilde hazırladıktan sonra burada satışa sunduk. Saat 12.00’dan 15.00’a kadar süren bir çalışma ile kıyafetleri sattık. Burada yaptığımız satışlardan elde ettiğimiz parayı köy okullarına bağışlayacağız. Satılmayan kıyafetleri ise ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için Çanakkale Belediyesine vereceğiz. Burada satılan kıyafetlerin büyük bölümü etiketli yeni ürünler. Çanakkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü bu çalışma için buradaki yeri bize üç saatliğine tahsis ederek, çalışmamıza katkı sağladı. Bugün burada üç saatlik bir satışla 200 TL’lik bir gelir elde ettik. Bu parayı köy okullarına göndereceğiz. Okul idaresi bu parayı öğrencilerin ihtiyaçları için kullanacak.”

Engin Ören

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech