Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

12 Kadın İş Başında

12 Kadın İş Başında

12 Kadın İş Başında

İŞKUR İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile açılan Yiyecek İçeçek Hizmetleri alanı adı altında yer alan mesleklerden olan Aşçı Çırağı kursunu başarılı ile bitiren 12 kadın kursiyer belgelerini aldı.

Çanakkale Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü bünyesinde, Aşçı Çırağı Kursu belge töreni gerçekleştirildi. Törene Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan ve İŞKUR İl Müdürü Ali Çalışkan katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan yaptığı açıklamada; “Ben hepinizi bir işletmeci olarak görmeyi umuyorum. Umarım belgelerinizle kısa zamanda iş sahibi olursunuz. Dünyanın gözü bizim üzerimizde. Ülkemizin daha çok çalışmaya ihtiyacı var. Hepinizi emekleriniz sebebiyle kutluyorum” dedi.

Belgelerin önemini anlatan İŞKUR İl Müdürü Ali Çalışkan; “Mesleksizlik Türkiye’nin problemidir.  Bu yıl 1 milyon istihdam hedefi koyuldu. Üç ay da 500 bin istihdama ulaşıldı.  Çanakkale olarak biz 7000 kişi olarak hedef koymuştuk. 3653 kişilik bir istihdama ulaştık. Aldığınız belgeleri ile yeni bir iş yeri açtığınızda ya da belge ile işe başladığınızda, yaşa ve cinsiyete göre değişkenlik göstermekle birlikte, 24 ile 54 ay arasında sigorta muafiyet olacak” dedi.

Kadın kursiyerler belgelerini Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan ve İŞKUR İl Müdürü Ali Çalışkan’ın elinden aldı.  Usta Öğretici Hasan Sargın’ın eğitmenliğinde kurs gören 12 kadın belge töreni için tüm hünerlerini sergiledi. Birbirlerinden lezzetli ikramlıklar hazırlayan kadın kursiyerlerden Nimet Karacaalp; “Çok keyifli bir kurs dönemi geçirdik. Hasan Hocamız çok özverili idi. 12 kadınla uğraşmak kolay olmasa gerek… İŞKUR’ da bize böyle bir imkân sağladığı için ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.

Törenin ardından kursiyerlerin yaptığı pasta hep birlikte kesildi.

Dilek Akşen

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech