Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeniceli Annelere Tavsiyeler

Yeniceli Annelere Tavsiyeler Diyetisyen

Yeniceli Annelere Tavsiyeler

Diyetisyen Begüm Kuran, Yeniceli kadınlarla bir araya gelerek sağlıklı beslenme semineri gerçekleştirdi. Kuran, anneler için oldukça faydalı bilgiler aktardı.

Yenice’de bir otelde düzenlenen beslenme seminerinde ideal kiloya kavuşmak ve kiloyu korumak, hamilelikte beslenmenin bebeğin gelişimine etkisi, obezitenin hamileliğe ve çocuk gelişimine etkisi, hormonlarımızın besin seçimine etkileri ve bunlarla basa çıkabilme yöntemleri konularında bilgilendirme yapıldı.

Gebe anneler için önerilerde bulunan Diyetisyen Kuran; “Gebelikte ve doğum sonrasında bol havuç tüketelim. Havuç süt kanallarını geliştirir. Aynı zamanda emzirme esnasında yulaf tüketmek sütün kanaldan akış hızını artırır. Gebelikte 3,5 litre su tüketilmelidir ancak bunun 2,5 litresi sudan gelmeli geri kalanı ise komposto ve bitki çaylarından gelebilir. Sarımsak bir çok noktada mucizevi olduğu gibi anneler için de oldukça önemlidir. Sarımsak bebeklerin emme refleksini güçlendirir” dedi.

Seminerin sonunda katılımcılara teşekkür eden Kuran; “Hepinizi kendinize değer verdiginiz için tebrik ederek alkışlıyorum” diyerek herkesin kendini alkışlamasını istedi. Yenice halkına ramazan döneminde yeni bir seminer düzenleyeceğinin de sözünü verdi.

Sosyal sorumluluk projelerini destekleyen Diyetisyen Begüm Kuran’ın ana sponsoru Sami Aygündüz İnşaatın kurucusu, Sami Aygündüz de nisanlısına tam destek vererek katılımcılara hediyeler dağıttı.

Dilek Akşen 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech