Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uysal “Türkiye kimlik Krizinde”

Uysal “Türkiye kimlik Krizinde”

Uysal “Türkiye kimlik Krizinde”

Demokrat Parti(DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, anayasa değişikliğinin oylanacağı referanduma ilişkin ‘hayır’ kampanyası kapsamında kente geldi. Uysal, “Çanakkale’de ‘hayır’ diyerek bir vatanın sahibi olduğumuz gibi, yeniden bugün de bir olarak tek yumruk olarak ‘hayır’ diyerek yeniden bu ülkenin sahibi olacağız” dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Belediye Sosyal Tesisleri’nde partililer ve vatandaşlar ile buluştu. Referandum çalışması kapsamında kente gelen Uysal 18 Mart kutlamalarına değinerek; “Milletin zafer gününü kutlarken bile maalesef milletin bölündüğü günleri yaşıyoruz. İşte Çanakkale’miz. Akıl istikametimizde kılavuzumuz Çanakkale’dir. Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözüdür. Tarihimizde Çanakkale kadar ortak bir zafer damgası vuran başka bir yer yoktur. Anadolu’nun her köşesinden bir vatan evladını bağrına basmış bir başka toprak yoktur. Herkesin kendisini görebileceği yerdeyiz”dedi.

“ÜLKENİN SAHİBİ OLACAĞIZ”

Anayasa değişikliğine ilişkin 16 Nisan’daki halk oylamasına da değinen Uysal, şunları kaydetti:

“Anayasa değişikliğiyle beraber milletin akışının, tarihsel çizgisinin ötesinde bir tek adam rejimini, Türkiye’nin kurtuluş yolu olarak, 15 yıllık iktidarları vesilesiyle Türkiye’yi içine düşürdükleri beka sendromundan kurtarmak, kendi varlıklarını kaçınılmaz bir kadere dönüştürmek için bizim yegâne alternatifimiz haline getirmek istiyorlar. İşte bugün açık yüreklilikle hepimiz hep bir ağızdan Çanakkale’de ‘hayır’ diyerek bir vatanın sahibi olduğumuz gibi, yeniden bugün de bir olarak, tek yumruk olarak ‘hayır’ diyerek yeniden bu ülkenin sahibi olacağız.”

“TÜRKİYE KİMLİK KRİZİNDE”

Uysal, uygulanan politikaların yanlış olduğunu ileri sürerek, Türkiye’nin bunun sonucu olarak içeriden ve dışarıdan operasyona açık hale getirildiğini savundu. Uysal; “Türkiye bugün gerçek gündemini konuşamayan bir ülkedir. Demokratik ve hukuki kanallar içerisinde gerçek gündemimizi konuşmamak için engeller bulunmaktadır. Bugün dışarıdan baktığımızda istikametini kaybetmiş bir ülke olarak görülmektedir. Gardıroplarında ne kadar gömlek var bilmiyorum ama gömlek değiştirerek çıktıkları bu yolda dün PKK ile ülkenin geleceğini şekillendirenler bir dönem de bugün FETÖ dedikleri bir yapı ile ülkeyi yönettiler. Şimdi de bir başka siyasi parti ile kendi önceliklerini ve başka planlarını milletin önüne koydular. Uyguladıkları 15 yıllık siyasetle ülkeyi içerden ve dışarıdan operasyona açık hale getirdiler.  Bugün gelin 15 yıllık kötü gidişe son verelim. Türkiye’yi tek adamın inisiyatifine teslim edelim. Bu dayatmayı kabul etme imkânımız yok. İslam dünyasının başkentlerinden kan akarken Türkiye’nin birliğine ihtiyacı var. Dün PYD Terör Örgütü liderini Ankara’da ağırladınız. Oslo’da İmralı’ da müzakere yürüttünüz. Çözüm süreci adı altında ülkenin bir bölümünü terör örgütü ile paylaştınız. Seni başkan yaptırtmayacağız dediler. Onların terörist olduğunu hatırladınız. İstikrarsız politikalar neticesinde Türkiye devlet ve millet düzeyinde kimlik krize içerisine düşürüldü” dedi.

Dilek Akşen 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech