Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale Şehitleri İçin Pedal Çevirdiler

Çanakkale Şehitleri İçin Pedal

Çanakkale Şehitleri İçin Pedal Çevirdiler

Türkiye’nin büyük bisiklet turu olan Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Bisiklet Turu başladı. Tur için Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 3 bin 500 bisikletçi pedal çevirdi.

Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Bisiklet Turu Troya Park AVM önünde verilen start düdüğü ile başladı. Türkiye’nin birçok yerinde katılımcısı olan tur için 3 bin 500 bisikletçi pedala bastı. Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve Belediye Başkan Vekili Emine Kardelen’in de yer aldığı bisiklet turunda start düdüğüne Vali Tavlı bastı. Tur öncesi öncelikle gelen bisikletçilere “Çanakkale’ye hoş geldiniz” diyen Vali Tavlı; “Truva’nın, Anadolu’nun kahraman yiğit insanlarına buradan selam olsun ve yolunuz açık olsun diyorum” dedi. Vali Tavlı’nın ardından konuşan Alan Başkanı Kaşdemir; “Çok güzel bir organizasyon bu kadar renk cümbüşünü, Çanakkale az görüyor. Çanakkale’yi çok daha güzelleştirdi teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından start düdüğüne Vali Tavlı tarafından basması ile başlayan 30 kilometrelik tur parkuru Troia Ören Yerinde son buldu. Burada gün boyu devam süren etkinliklerin ardından ilk etap tamamlandı. Turun ikinci etabı ise pazar günü saat 09.30’da Eceabat’tan başladı. Çanakkale Şehitleri için pedal çeviren bisikletçiler, Kilitbahir üzerinden Behramlı; Şahindere üzerinden Şehitler Abidesi’ne ulaşarak turu coşkuyla tamamladı. Eren Aşnaz

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech