Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kadın Girişimciler Gıda Bankası’nda

Kadın Girişimciler Gıda Bankası’nda

Kadın Girişimciler Gıda Bankası’nda

Yasa ile belirlenen esaslar çerçevesinde faaliyetlerini sürdüren Gıda Bankası’nı ziyaret eden Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Bahar Yurt ve Kurul üyeleri, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Böyle bir çalışmayı gerçekleştirdiklerinden ötürü kendilerine teşekkür ederek, üyelere duyurulması ve malzeme temininde destek sağlayacaklarını ifade ettiler. Gıda Bankacılığı sisteminde, ekonomik açıdan durumu iyi olmayan vatandaşlar ile ellerinde çeşitli nedenlerle piyasaya sürülemeyen veya pazarlanması verimli olmayan ihtiyaç maddeleri bulunan üretici, lokanta, market, otel vb. gerçek ve tüzel kişiler arasında köprü vazifesi görerek israfın önlenmesi hususunda toplumsal şuurun oluşmasına katkıda bulunarak sosyal adaletin sağlaması yolunda önemli bir adım atılmış olması amaçlanmaktadır.

Çanakkale Gıda Bankası ilk defa Çanakkale Gönüllü Gençlik Ekibi Derneği ve Umurbey Belediyesi tarafından kurulmuş olup Çanakkale Valiliği ve Lapseki Kaymakamlığı tarafından desteklenmekte. Çanakkale’ deki ihtiyaç sahibi vatandaşların hizmetine sunuldu. Gelir ve Kurumlar Vergisi yönünden mükelleflere vergisel avantaj da sağlamakta.

*Üretici veya satıcılardan bedel ödemeden alınan ürünleri, aracı işlevi görerek ihtiyacı olanlara düzenli ve sağlıklı bir şekilde ulaştırılmasını sağlamak amacı ile kurulan Gıda Bankası faaliyetleri 27.05.2004 tarih ve5179 sayılı yasa ile düzenlenmiştir.

Haber Merkezi

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech