Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Duygusal Açlığı Olan Biri Misiniz?

Duygusal Açlığı Olan Biri

Duygusal Açlığı Olan Biri Misiniz?

Sık sık acıkıyorsanız duygusal açlığınız olabilir. Her zaman aç olduğumuz için yemek yemeyiz. Stres altında olduğumuzda, heyecanlandığımızda ve farklı duygu durumlarında başvurduğumuz ilk yöntem yemeğe sarılmak.

Eğer duygusal açlığı olan biriyseniz, geceleri yemek yemeyi engelleyemiyorsanız ve sonrasında kötü hissediyorsanız size bazı önerilerimiz var. Önce duygusal açlığı olan biri olup olmadığınızı test edin.

Stresli olduğunuzda daha fazla yemek yiyorsanız, tok olsanız da yemek yemeye eğiliminiz varsa, üzgün, sıkılmış ve endişeli olduğunuzda yemek yiyerek kendinizi daha iyi hissediyorsanız, kendinizi yiyeceklerle ödüllendiriyorsanız, karnınızı tıka basa doldurarak düzenli yemek yiyorsanız, yemek yerken kendinizi güvende hissediyorsanız, etrafınızda yiyecekler varken yemeye karşı koyacak gücünüz yoksa siz bir duygusal açsınız.

Duygusal açlık birden ortaya çıkar, fiziksel açlık daha yavaş ilerler. Duygusal açlıkta belirli gıdaları istersiniz. (pizza, çikolata, abur cubur atıştırmalıklar…) Duygusal açlıkta amaçsızca, tat alma duygusundan yoksun yersiniz. Duygusal açlıkta doymak bilmezsiniz. Duygusal açlık midenizde değil, beyninizde başlar. Duygusal açlık genellikle pişmanlık, suçluluk ve utanç doğurur.

NE YAPABİLİRSİNİZ?

– Duygusal açlıkla fiziksel açlık arasındaki farkı anlamaya çalışın. Hangi duygu durumlarında daha fazla yemek yediğinizi gözlemleyin. Stres, kaygı, üzüntü ve yalnızlıkla başa çıkmanın başka yollarını bulun. Tatsız olsa bile duygularınızı kabul etmeyi öğrenin.  Çok sevdiğiniz bir yiyeceğe karşı nasıl durmanız gerektiğini öğrenin.

Haber Merkezi

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech