Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali Tavlı; “Türk Milleti Geçilmez”

Vali Tavlı; “Türk Milleti

Vali Tavlı; “Türk Milleti Geçilmez”

11 Mart Cuma akşamı saat 20.00 itibariyle ÇOMÜ İÇDAŞ Seyit Onbaşı Konferans Salonu’nda Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıldönümü’ne özel anma konseri gerçekleştirildi. Konsere Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ ve İÇDAŞ yetkilisi Şerif Mutlu katıldı.

Avrupa Konutları Musıki Topluluğu’nun verdiği konserin sunumunu TRT’nin ünlü sunucularından Mustafa Yolaşan yaptı. Sanat yaşamı süresince birçok projede yer alan Yıldırım Bekçi ise koronun şefliğini ve solistliğini üstlendi. Koro şefinden fotoğraf ekibine kadar 90 kişilik bir kadroyla İstanbul’dan Çanakkale’ye gelen Avrupa Konutları Musıki Topluluğu’nun üyelerinin her biri aynı zamanda başka bir meslek grubunun mensubu. Topluluk Başkanı Ercan Altınel’in açılış konuşmasının ardından başlayan konserde Çanakkaleliler unutulmaz anlar yaşadı. Aynı zamanda koroda yer alarak solo performansını da sergileyen Altınel konuşmasında, desteklerinden dolayı Vali Tavlı’ya, yakın dostu olduğunu belirttiği İÇDAŞ yetkilisi Şerif Mutlu’ya teşekkürlerini ileterek; “Arkamızda İÇDAŞ var. Çanakkale Valiliği, İl Kültür Müdürlüğü, 40 yıllık bir arkadaşımın şirketi olan İÇDAŞ’a topluluğum adına teşekkür ediyorum.” dedi.

VALİ TAVLI’DAN “ÇİLE BÜLBÜLÜM”

Atatürk’ün sevdiği şarkıların söylendiği koroda aynı zamanda solo performanslara da yer verildi. “Çanakkale İçinde” türküsü söylendiğinde duygulu anlar yaşanırken, salon aynı zamanda renkli anlara sahne oldu. Koronun ardından solo performanslarıyla sahne alan Yıldırım Bekçi, seyircilerin arasına karıştığı sırada mikrofonu Vali Tavlı’ya uzattı. Mikrofonu geri çevirmeyen Tavlı, Bekçi’ye eşlik ederek “Çile Bülbülüm” adlı şarkıyı seslendirdi. Seyirciler arasında Çanakkaleli ses sanatçısı Teoman Alpay’ın eşi, Teoman Alpay şarkıları söylenirken mikrofonu alarak şarkıya eşlik etti. Konserde aynı zamanda Çanakkaleli bir Türk Sanat Müziği Sanatçısı da sahneye davet edildi. Sanatçının ardından bir vatandaşın Yıldırım Bekçi ile düet ricası da kırılmayarak sahneye çağrıldı.

Konser sonunda sunucu Yolaşan “Sayın Valim şarkı da söylediniz ‘Çile bülbülüm çile’ dediniz. Hayırdır burada size çile mi çektiriyoruz?” diyerek esprili bir dille Tavlı’yı sahneye davet etti. Avrupa Konutları Musiki Topluluğu Başkanı Ercan Altınel, Vali Orhan Tavlı ve İÇDAŞ Şerif Mutlu’ya tekrar teşekkür ederek plaket takdim ederek şunları söyledi; “Sevgili Çanakkaleliler bizler sizi burada görmekten mutluluk duyduk. Sizlerle buluşmamızı sağlayan İl Kültür Müdürlüğü ve Valiliğimize tekrar teşekkür ederiz. Sizlerle buluşmak çok keyifliydi. Siz de arzu ederseniz tekrar gelmek isteriz. Davete icabet etmek sünnettir. Seneye inşallah valimiz davet ederse, İÇDAŞ da tekrar bize destek olursa biz de yine geliriz.” dedi.

Daha sonra Vali Tavlı, koroya ve şefine çiçek vererek kısa bir konuşma yaptı.

TAVLI: “TÜRK MİLLETİ GEÇİLMEZ”

Takdimlerin ardından kısa bir konuşma yapan Tavlı şunları söyledi; “Ben konuşmayı fazla sevmem ama mikrofon elimize geldi. Rica etsem ay yıldızlı bayrağımızı elimize alabilir miyiz? Efendim 1915’te şanlı ecdadımız emperyalist güçlere ne dedi? ‘Çanakkale Geçilmez’ dedi. 29 Ekim’de Cumhuriyetimizi kuran Gazi Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşları ne dediler? ‘Türkiye Geçilmez’ dediler. Peki, bu emperyalistler ders aldı mı? Almadı. 15 Temmuz’da bu emperyalistler Cumhurbaşkanımıza saldırdılar, Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ne saldırdılar. Akıllanmadılar. O zaman biz ne dedik? ‘Türk Milleti Geçilmez’ dedik.”

Konser, koronun “Memleketim” adlı şarkıyı seslendirmesiyle son buldu.  Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech