Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Suriyeli Çocuklara Özel Sınıf

Suriyeli Çocuklara Özel Sınıf

Suriyeli Çocuklara Özel Sınıf

Biga’da Suriyeli ailelerin yaşadığı cumhuriyet mahallesindeki çocuklar için Tevfik Emin Başarır İlkokulu’nda sınıf açıldı. Sınıfta 21 çocuk eğitim görüyor. 

Biga Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü 6-14 yaş arası 21 Suriyeli çocuk tespit etti. Çocukların eğitim almaları için Tevfik Emin Başarır İlkokulunda sınıf açıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü  Erkan Bilen bayrak töreni sonrasında yaptığı açıklamada, “Çocuklarımızın yaşantılarını daha sağlıklı  hale getirmek için açılan kurs, umarım  bundan sonraki süreçte de devam eder. Çocuklarımızın adaptasyon konusunda daha rahat bir şekilde hayata katılmalarını sağlayacak kursumuz hayırlı olsun. Çocuklarımızı çok önemsiyoruz. Çocuklarımızı burada görünce saha taramasını daha yoğunlaştırmak gerektiği ortaya çıkıyor” diye konuştu.

Alan taramalarının devam ettiğini bu konuda muhtarlar ile irtibata geçildiğini belirten Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü  Ali Hikmet Cevher de cuma günü başlayan kursun 18 Nisan’a kadar süreceğini, hafta içi her gün sabah 09’da başlayıp öğleye kadar devam edeceğini bildirdi. Toplamda 150 saat sürecek olan kurs sınıf öğretmeni Nilay Karal tarafından verilecek. İlçe Milli Eğitim Müdürü  Erkan Bilen, Okul Müdürü Bayram Ali Dur ve Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ali Hikmet Cevher tarafından öğrencilere kalem, silgi, defter ve okul çantası hediye edildi.

İHA

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech