Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

5 Yıldızın Manası Hizmette Gizli

5 Yıldızın Manası Hizmette

5 Yıldızın Manası Hizmette Gizli

2010 tarihinden itibaren sahip olarak istenilen kriterleri sağlamaya başlayan ÇTSO’nun 5 yıldızlı hizmet belgesi yenilendi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından; 2005 yılında Oda/Borsalar arasında kalite bilincinin yerleştirilmesi, Oda/Borsa Sisteminin iş dünyası nezdinde saygınlığının ve hizmet türlerinin arttırılması, hizmet kalitelerinin iyileştirilmesi, Oda/Borsa Sistemlerinin birbirine yakınlaşmanın sağlanması suretiyle Avrupa Oda/Borsa Sistemine uyumunun sağlanması amacıyla başlatılan Akreditasyon Sertifikasına ÇTSO, 2010 tarihinden itibaren sahip olarak istenilen kriterleri sağlamaya başladı.

12. Dönem Akreditasyon Sertifika Töreni’nde konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin en büyük zenginliğinin girişimci tüccar ve sanayiciler olduğunun altını çizerken, yapılan törenle birlikte 26 Oda ve Borsa’nın daha, 5 yıldız kapsamına girmeye hak kazandığını söyledi. Ayrıca 54 Oda ve Borsanın akreditasyonunu yenilendiğini belirten Başkan Hisarcıklıoğlu ”Akredite olan Oda ve Borsalarımız reel sektör için hizmet üreten ve sunan merkezler haline geldiler. Proje üretiyorlar, yurtdışına açılıyorlar, reel sektöre işin hakkını vererek kanaat önderi oluyorlar. İşte 5 yıldızın manası da burada gizli.” ifadelerine yer verdi.

“DAHA ÇOK ÇALIŞMALIYIZ”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise konuşmasında, reel sektörü oda ve borsaların temsil ettiğini ifade etti. Hizmet ve üretimde belli standartları sağlamanın tarih boyunca uygulandığını belirten Tüfenkci, “Ahilik sistemi bunun en güzel örneklerinden biridir. Ahilikte üretimin her aşaması, belli standartlara, kurallara bağlanmıştı. İşte bu üyelere hizmet veren odalarımızın hizmetinin, belli bir standartta olması bizim için önemlidir. Bunun için harcanan çabayı, inanın sadece bir berat almak için olarak anlamayın.” değerlendirmesinde bulundu. Oda ve borsaların özellikle kırtasiyeciliği ve bürokrasiyi azaltma noktasında çabaları olduğunu söyleyen Tüfenkci, “Daha çok çalışmalıyız. Kırtasiyecilikten kurtulmamız lazım. Ülkeye daha fazla ne verebiliriz, ne kazandırabiliriz bunun hesabını yapmamız lazım.” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan istihdam seferberliğine ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Tüfenkci, “İlk veriler umut verici. Bunu sadece ‘istihdamı artırmak’ gibi anlamayın. Bunu ‘bizler üretimimizi büyüteceğiz, daha fazla üretip, satacağız’ gibi düşünmeniz lazım. ‘İstihdam üzerinde ciddi yükler var, eziliyoruz’ diyordunuz. Bizler de bu yükü alalım dedik. ‘Siz sadece çıplak maaşı verin, gerisini biz halledelim’ dedik.” diye konuştu.

Törene Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasını temsilen, Genel Sekreter H.Sema Sandal, Ticaret Sicil Müdürü ve Akreditasyon Sorumlusu Şerife Kurt ile Proje Uzmanı Gökhan Doğru katıldı. Akreditasyon Sertifikasının yenilenmesiyle ilgili bilgi veren Genel Sekreter Sandal: “Akreditasyon Sistemi ile Odamız hizmet kalitesi anlamında, Londra’daki, Paris’teki, Berlin’deki oda ve borsalar seviyesine ulaşmış durumda. Hizmet kalitemizi artırmak için sürekli kendimizi yeniliyor ve yeni projeler üretiyoruz. Tüm ÇTSO çalışanları özveri ile çalışarak belgenin yenilenmesine katkı sağlamışlardır.” dedi.

Haber Merkezi

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech