Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Demir: “Plakaya Darphane Mührü Dönemi Başlıyor”

Demir: “Plakaya Darphane Mührü

Demir: “Plakaya Darphane Mührü Dönemi Başlıyor”

Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ali Demir, plaka mühürlerinde gerçekleşecek olan düzenlemeyi gazetemize anlattı.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu, plaka mühürlerinin Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından basılması için karar aldı. İlk olarak pilot uygulama için belirlenen İstanbul, Ankara, İzmir, Aydın, Balıkesir, Samsun, Bursa il ve ilçelerinde 115 meslek odasının mühürlerinin yapımına başlandı. Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ali Demir konu ile ilgili gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Plakalarda sahte mührün engellenmesi için hükümetin ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonun bu konuda zarar etmemesi için bu düzenlemenin yapılmasını doğru buluyorum. Çünkü biz Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası olarak plakaları TŞOF’tan alıyoruz. Sanayide plaka bastıranlar ya da Çin malı plaka alanlar var. Bu tür plakalara Türkiye’deki hiçbir meslek odası mühür basmaz. Çünkü bunlar yasal olmayan sahte plakalar. Zaten İstanbul’da bu tür plakalara mühür basan iki meslek odası tespit edilerek TŞOF tarafından mühürlerine el kondu. Yeni uygulama ile TŞOF, mühürleri Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğünde bastırıp pilot uygulamalara başladı. Bu düzenleme, sonrasında tüm illere yayılacak. Yani Federasyona bağlı, plaka basım hakkı tanınmış olan odalara Darphanede basılan bu yeni mühürler verilecek. Burada asıl amaçlanan terör örgütlerinin kullandığı sahte plakalı bomba yüklü araçları daha kolay tespit etmek ve sahte plaka yapımının önüne geçmek.

“PLAKALAR TEK TİP OLMALI”

“Şunu da belirtmek isterim. Benim düşüncem plaka kalıplarının dahi Federasyon tarafından tek tip olarak yapılması yönünde. Türkiye’de plaka basan meslek odaları arasında plakalarda, yazı boyutunda ve kabartmasında farklılıklar var. Biz plakaların tüm illerde tek tip olmasından yanayız. Biz plakaları Federasyondan alıyoruz. Federasyon bunun için devlete ödeme yapıyor. Vergisini de ödüyor. Odalar dışında basılan plakalar kaçak ve sahte plakadır. Şu an için plakaları sadece meslek odaları basıyor ve plakalara tek mühür de oda tarafından basılıyor.”

Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech