Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uyuşturucu İle Mücadele Büyüyor

Uyuşturucu İle Mücadele Büyüyor

Uyuşturucu İle Mücadele Büyüyor

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından ‘Uyuşturucu ile Mücadele Acil Eylem Planı’ kapsamında yürütülen çalışmalara ek olarak geliştirilen ve uyuşturucunun sokak düzeyinde ulaşılabilirliğinin önlenmesi amacıyla ‘Narkotim Projesi’ Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde 21 Ocak’ta faaliyete geçirildi. 

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından ‘Narkotim projesi’ ile uyuşturucunun sokak düzeyinde ulaşılabilirliğini önlemek üzere polisiye tedbirlere ilave olarak narkotik polisinin sokaktaki etkinliğini arttırmak, uyuşturucu sorununa lokal düzeyde çözüm yolları üretmek, toplumun her katmanıyla işbirliği içinde sosyal bilinçlendirme faaliyetlerini yürütmek hedeflendiği belirtildi.

Projeyle okul ve eğitim alanlarının önü ve çevresi, öğrenci ve gençlerin yaşam alanları, suçun odağı haline gelen bölge, mahalle ve sokakta uyuşturucu ve zararlı maddelerin satışının engellenerek kalıcı ve etkin çözümlerin üretilmesi amaçlanıyor.

Narkotimler, Psikolog ve Sosyologların yanı sıra Belediyeler, Üniversiteler, Sivil Toplum Kuruluşları, Mahalle Muhtarlarıyla mahalle ve sokakta sözü geçen kanaat önderlerinden de destek alacak. 21.01.2017 tarihinde faaliyete geçen ‘Narkotim’ projesi kapsamında ilde gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, uyuşturucu madde konusu ile ilgili olarak 24 olay tespit edildi. Bu olaylar neticesinde 18,85gram sentetik cannabinoid (bonzai) maddesi, 11,84gram toz esrar, 16 adet ecstasy hap, 1,34 gram kubar esrar, 2 adet yeşil reçeteye tabi xanax haplar ele geçirildi. 31 şüpheli hakkında ise adli işlem yapıldığı ifade edildi.

‘Narkotim Projesi’ kapsamında ilde yürürlüğe konulan ‘Narkotim Polisi’  tarafından uyuşturucu ile mücadele, uyuşturucunun sokak düzeyine ulaşılabilirliğini önleme çalışmaları en üst düzeyde devam ediyor.

Haber Merkezi

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech