Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Arslan’dan köprü incelemesi

Bakan Arslan’dan köprü incelemesi

Bakan Arslan’dan köprü incelemesi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, temeli 18 Mart Deniz Zaferi’nin yıldönümünde atılacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü’nde incelemelerde bulundu.

Çanakkale’de gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından Lapseki Halkına hitap etmek üzere Lapseki’ye geçen Bakan Arslan, Şekerkaya Mevkii’ne giderek Lapseki ile Gelibolu ilçeleri arasına inşa edilecek olan, Çanakkale Boğazı’nın ilk, Marmara Bölgesi’nin 5.  asma köprüsü olan 1915 Çanakkale Köprüsü’nde incelemelerde bulundu. 2023 yılına kadar tamamlanması beklenen köprünün temeli 18 Mart Deniz Zaferi’nin yıl dönümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla  atılacak. Yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Ahmet Arslan, ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bakan Arslan; “1915 Çanakkale Köprüsünün inşaatına fiilen başlandı. İş makineleri çalışıyor. Anadolu yakasını Trakya’ya bağlayacak olan köprü ayağının geldiği yerdeyiz. 18 Mart’ta da köprünün temelini atacağız. Dünyanın en büyük ayak açıklığı olan köprüsü ki 2023 metre olacak. Yaklaşım viyadüklerini düşünürseniz 5 bin metrenin üzerinde bir uzunluktan bahsediyoruz. İki ayrı köprü gibi olacak. Karşılıklı kirişler ile bağlanacak. Deprem kuşağında ve rüzgar alan bir yerde özel bir köprü olacak. Bölge turizmine ilave bir katkısı olacağını düşünüyoruz. Köprüyü Malkara istikametinde 101 kilometrelik otoyol ile birlikte yapmış olacağız. Daha sonra da Lapseki’den Savaştepe’ye kadar olan otoyolu da yapmış olacağız. Başlangıçta o otoyol kısmına ihtiyaç yok. Bu köprü Çanakkale’den Akdeniz’e yük hareketini sağlamış olacak. Aynı zamanda İstanbul’dan Avrupa’ya da kesintisiz bir yük hareketi sağlayacağız. Bu bölgelerin kalkınması için istihdam oluşturması adına bu projeleri önemsiyoruz. Mutluluğumuz dünya çapındaki bir projeyi yerinde görüp geleceğe emin adımlarla yürüyeceğimiz ortamı yaşamış oluyoruz. 5 buçuk yıllık yapım süresi Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına denk geliyor. Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümünde böyle bir çalışmayı kazandırmış olacağız” dedi.

Bakan Arslan; “Türkiye’nin ekonomisi kötüye gidiyor algısının yaratıldığı bu dönemde, dünyada bu büyüklükte bir proje için 24 firma şartname satın alarak projeyi inceledi. 8 yabancı,7 yerli firma teklif verdi. Ülkenin ekonomisine güveniyoruz ve köprü finansını sağlarız diyen 13 şirkete teşekkür ediyorum. İhaleye 5,5 yıllık yapım süresi dahil veren 16 yıl 2 ay 12 gün işletme süresi dahil görevli şirketimiz olan Limak Firmasına ve Güney Koreli paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. (Dilek Akşen)

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech