Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale Yatırımlarını Anlattı

Çanakkale Yatırımlarını Anlattı Ulaştırma,

Çanakkale Yatırımlarını Anlattı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bakanlığın Çanakkale’deki yatırımları ile ilgili toplantıyı, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Dr. İbrahim Bodur salonunda gerçekleştirdi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Bülent Turan ile beraber dün saat 11:00’da özel bir uçakla Çanakkale Havaalanına geldi. Burada Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale AK Parti İl ve İlçe Başkanları ile AK Parti teşkilatlarından temsilciler tarafından karşılanan Bakan Arslan makam aracıyla Bakanlığın Çanakkale yatırımlarının anlatılacağı ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezine geçti.

Çanakkale’deki Resmi Kurum ve Kuruluş yetkilileri, İlçe Belediye Başkanları, STK Temsilcileri, Parti Temsilcileri ve Muhtarlarla beraber çok sayıda Çanakkale’nin ilgi gösterdiği toplantıya katılım bir hayli yoğun oldu. Program Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Çanakkale İli için yapılan yatırımların gösterildi 9 dakikalık bir video gösterimi ile başladı. Gösterimin ardından ilk konuşmayı Çanakkale Valisi Orhan Tavlı gerçekleştirdi. Vali Tavlı’dan sonra kürsüye AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Bülent Turan gelerek bir konuşma yaptı. Bu konuşmaların ardından kürsüye Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan çıktı.

Bakan Arslan, burada yaptığı konuşmada en çok 1915 Çanakkale Köprüsü Projesi üzerinde durarak, dünyada eşi benzeri olmayan bu köprü projesini başlatmanın gururunu yaşadıklarını ve Çanakkale’nin artık bu projeden sonra çıkmaz sokak olarak anılmayacağını ve turizmin bu köprü ve otoban projesiyle çok hızlı bir ivme yakalayacağından bahsettiği konuşmasında şu konulara değindi; “Trakya’yı Çanakkale üzerinden Ege’ye ve Batı Akdeniz’e bağlamazsak büyük fotoğrafın bir halkası eksik kalacak dedik ve onun için de 1915 Çanakkale Köprüsünü olmazsa olmaz olarak gördük bu ana fotoğrafın tamamlayıcısı olarak gördük ve düğmeye bastık. 2023 yılında bu proje tamamlanacak ve bu köprünün ayak açıklığı 2023 metre olacak. Biz ülkeye dünya çapında böyle bir köprünün kazandırılmasına hizmet etmekten memnuniyet duyuyoruz. 18 Mart’ta bu köprünün temelini atacağız. Çanakkalelinin de Türkiye vatandaşının da bir beklentisi var. İhaleyi kazanan firmalar. Dünyanın en önemli projesini, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılına yetiştirmek zorundasınız. Zorundasınız bundan ötesi yok. Evet, teşekkür var ama mecburiyette var. Bu proje ile Avrupa’dan gelen bütün yük hareketini Çanakkale üzerinden olacak. Batı Akdeniz üzerinden de yine Trakya’ya olacak yük hareketi bu köprü üzerinden olacak. Eğer erişim ve ulaşım kolay olursa o zaman o güzergâh üzerinde endüstrileşme ve ülkeye katma değer oluşturma konusunda yatırımlar olacak. Biz bu köprü ile Çanakkale’ye bu yatırımları kazandırmış olacağız. Bunun dışında Çanakkale Havalimanından taşınan yolcu sayısını 180 binlere çıkardık. Çanakkale’ de bugün bölünmüş yol miktarı 401 km oldu. 406 km sıcak asfalt yaptık. İl bazında ve nüfus bazında en çok sıcak asfalt ve bölünmüş yol Çanakkale’ye yapıldı. Çanakkale’ye 14 yılda ulaştırma ve habercilik adına yapılan yatırım 2 milyar 754 trilyonu buldu. İlçeleri birbirine bölünmüş yollarla bağladık. Çanakkale Bandırma yolunu sıcak asfalt olarak tamamladık. Çanakkale-Küçükkuyu yolunun yapımını tamamlıyoruz. 47 km’lik Eceabat-Gelibolu yolunun inşası devam ediyor. Biga-Çan bölünmüş yolunu yaptık. Bayramiç-Etili-Çan yolunun standardını yükseltmek için çalışmalara başladık. Biga-Lapseki yolunun standardının arttırılması için çalışma başlattık. Toplam uzunluğu 22 km olan Ezine- Bayramiç yolunu tamamladık. Ancak mevcutla idare etmeyerek yeni ilave çalışmalar yapmaya devam edeceğiz.”

Programın son bölümünde Bakan Arslan, toplantıya katılanların Bakanlıktan taleplerini dinledi. İlçe Belediye Başkanları ve Muhtarlar ilçe ve köylere ulaşım yollarının standardının arttırılması ve yeni yol taleplerini Bakan’a iletmesi üzerine Bakan Arslan Kürsüye çıkarak, bu taleplerin hepsinin karşılanacağı sözünü verdi.

Engin Ören – Dilek Akşen

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech