Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

200 çocuğumuz gökyüzüne çıkacak

200 çocuğumuz gökyüzüne çıkacak

200 çocuğumuz gökyüzüne çıkacak

Umurbey Belediyesi 18-19-20 Ağustos 2017 tarihlerinde gerçekleştireceği, Çanakkale’nin Uluslararası nitelikteki ilk ve tek Havacılık Festivali ile adını göklere yazmaya hazırlanıyor.

Umurbey’de 3 günlük bir havacılık fuarı organize eden Belediye Başkanı Sami Yavaş, bugüne kadar sadece meşhur şeftalisi ile anılan beldeyi Havacılık Festivali ile turizme açmayı hedefliyor. Umurbey Belediyesi tarafından düzenlenen bir lansman toplantısı ile tanıtımı yapılan “Troia Air Fest” 18-19-20 Ağustos 2017 tarihlerinde Almanya, Avusturya, Yunanistan ve Ukrayna’ya ev sahipliği yaparak Umurbey altında Çiftlik Ovasında düzenlenecek. Festivale 50 uçak katılacak. Belediyeler tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında belirlenecek 10-12 yaş arası toplamda 200 çocuk uçak deneyimi yaşayacak. 15 bine yakın kişinin katılımı beklenen Havacılık Festivalinde yarışmalar, air show, konserler ve çocuklara keyifli vakit geçirtecek etkinlikler yer alacaktır.

Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş; “Ülkemizde yeni yaygınlaşan Havacılık sektöründe Çanakkale’mizin de söz sahibi olması için bir adım attık. Umurbey’de hayalleri olan bir insandım. Kordon projemden sonra bir de pist hazırlayarak bu festivale ev sahipliği yapacağız. 200 çocuğumuzu Çanakkale’nin semalarına çıkaracağız. 150.000 metrekarelik bir festival alanı planladık. Bu festival uluslararası bir niteliktedir. Hazırlıklara başladığımızı ilan ediyorum. Çanakkale’ye ikinci pisti kazandırmış olacağız, çok gururluyuz. Bu işin maliyeti çoğu gönüllülük esasına bağlı olarak, uçakların maliyetini de Timur Bey’in karşılamasını göz önünde bulundurarak 500.000 Euro olacak.” dedi.

Çanakkale Görsel Tanıtım Derneği Başkanı Pilot Timur Kara; “Çanakkale’de havacılık sektörünün yaygınlaşması adına festivalde 200 çocuğumuza uçak deneyimi yaşatacağız. Bu çocuklardan biri bile havacı olmayı hedeflerse o zaman festival amacına ulaşmış olacak. Kentte sivil havacılık anlamında yapılacak ilk festivaldir. Ultralight dediğimiz hafif hava araçları ile uçuş sağlanacak. İki ya da dört kişilik uçaklar olacak. Bu festival ile Türkiye’nin güvenilir bir ülke olduğunu ifade etmiş olacağız, yurt dışındaki uçakların ülkemize gelmesi bizim için önem arz ediyor. Çanakkaleliler de işin altına elini sokacaktır diye düşünüyorum.  Çanakkale Görsel Tanıtım Derneği olarak da bir çocuğun pilotaj eğitimini üstleneceğiz. Şu ana kadar Çanakkale’ye havacılık anlamında yapılan yatırım bir milyon Euro’yu geçti. Bu festival de bu işin vitrini olacak” dedi.

Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech