Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇOMÜ, FETÖ Temizliğinde İlk 4’te

ÇOMÜ, FETÖ Temizliğinde İlk

ÇOMÜ, FETÖ Temizliğinde İlk 4’te

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, ÇOMÜ Tıp Fakültesi ve Araştırma, Uygulama Hastanesi çerçevesinde düzenlenen basın toplantısında FETÖ’nün üniversitedeki yapılanmasına ve ihraçlara yönelik dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin son 6 yıllık gündeminin silahlı terör örgütü FETÖ olduğunu belirterek sözlerine başlayan Rektör Acer, “Ne kadar büyük bir kayıp olduğunu, işin içerisinde daha net görüyoruz. Bir binayı bir altyapıyı yapmak çok kolay ancak kurumsallaşmayı ve bilimselleşmeyi yapmak daha zor. O anlamda ciddi zaman kaybettik. Göreve geldiğim andan beri üniversitemizin 1 numaralı gündemi oldu.” dedi.

“Her şeye yeniden başlamaya çalışıyoruz” diyen Acer, konuşmasına şöyle devam etti: “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesini yeniden şekillendirmenin heyecanını yaşıyoruz. FETÖ gündemini geride bırakmaya başladığımızı söyleyebilirim. Çok sayıda öğretim elemanının ve idari personelin soruşturmalarında sona yaklaşıldı. İdari personelin soruşturmaları tamamlandı. Akademik Personelin soruşturmalarında da toplam 322 kişinin büyük çoğunluğu tamamlandı. Hepsi tamamlanınca üniversitemizin gündeminden tamamen çıkarıp bir daha uğraşmayacağımız günlere de geleceğiz.”

İHRAÇLAR EKSİ DEĞİL ARTI GETİRMİŞ

Tıp Fakültesi hakkında da konuşan Rektör Acer, fakülteden 25 öğretim üyesinin üniversiteden ihraç edildiğini açıklayarak, rakamın bununla sınırlı kalmayacağını ifade etti. Rektör Acer, “Bu ihraçların tıp fakültesinin ve hastanenin işleyişinde bir geriye doğru gidişe yol açmadığını belki de pozitif bir katkı sağladığını enteresan bir şekilde söylemek mümkün…” dedi.

Konuşmaların sonunda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Rektör Acer, üniversite bünyesinde kurulan soruşturma komisyonunun çalışmalara devam ettiğini, komisyonun hiç kimseyi atmadan düzgün bir soruşturma süreci geçirerek üniversiteyi tamamen temizleyeceğine inandığını belirtti. Kripto sayılabilecek ve Bylock (Fethullahçı Terör Örgütü üyelerinin kullandığı bilinen program)  dışında hiçbir somut kanıta rastlamadıkları öğretim elemanlarının olduğunu da vurgulayan Rektör Acer, şuana kadar 70 Akademik Personelde, 100’ün üzerinde İdari Personelde programa rastladıklarını belirtti.

“AKADEMİK İHRAÇ 200’Ü GEÇEBİLİR…”

Rektör Yücel Acer son olarak, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin, FETÖ yapılaşması açısından Süleyman Demirel Üniversitesi ve Dicle Üniversitesi’nin ardından 3. sırada olduğunu kaydetti. Acer, “İdari personel ile akademik personeli birbirinden ayırıp iki farklı komisyon soruşturdu. İdari personel ihraç sayısına baktığımız zaman 72 tane idari personel üniversitemizden ihraç oldu. Sanıyorum buna bir dört kişi daha eklenecek. Nihai olarak 76 diyebiliriz. Maalesef Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, bütün üniversiteler arasında en çok idari personelin ihraç olduğu üniversite haline getirdi. Akademik personel açısından bakıldığında şuana kadar ihraç olan akademik personel sayısı 145… Ama bu rakam öyle görünüyor ki kesinlikle 200’ü epey bir geçebilir. Bu rakamda bizi Türkiye’de üniversiteler içerisinde ilk 3, en fazla 4 arasında yapıyor. Şu anda 145 rakamına bakılırsa, ilk 4 arasında…”

Eylem Gözeldere

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech