Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkaleli Wushucular’dan Tarihi Başarı

Çanakkaleli Wushucular’dan Tarihi Başarı

Çanakkaleli Wushucular’dan Tarihi Başarı

Türkiye Wushu Federasyonu’nun 2017 Yılı Faaliyet Programında yer alan ve geçtiğimiz hafta Antalya’da yapılan Büyükler, Gençler ve Yıldızlar Türkiye Wushu Şampiyonası’na Çanakkale damga vurdu.

Türkiye Wushu şampiyonasına Türkiye’nin değişik bölgelerinden, 55 ilden 800 sporcunun katıldığı şampiyonada idareci, antrenör, hakem, sporcu ve ailelerle birlikte bin kişinin üzerinde katılım oldu. Çanakkale Wushu İl Temsilcisi Selma Altunışık: “Şampiyonaya yoğun ilgi ve katılım vardı. Kulüpler ve şampiyonaya katılan sporcular, bu şampiyonaya çok iyi hazırlanıp tatemiye çıktılar” dedi.

Altunışık: “Bu büyük şampiyona bizim ve tüm iller için çok önem arz etmekteydi çünkü burada şampiyon olan sporcular Avrupa şampiyonasına katılma hakkını kazanacaktı. Bu nedenden dolayı kıyasıya mücadelelere şahit olduk.”

‘BÜYÜK BİR BAŞARIYA İMZA ATARAK YİNE TARİH YAZDIK’

Wushu İl Temsilcisi Selma Altunışık,  “Şampiyonaya Çanakkale Wushu Sporu olarak 17 sporcuyla katıldık. Sporcularımızın azmi ve gayreti görülmeye değerdi. Uluslararası ve Balkan şampiyonumuz Rıdvan Özay 85 kilogramda mükemmel maçlar yaparak 6 maç aldı ve Türkiye şampiyonu olmayı başardı. Yine aynı şampiyonada yarışan 75 kilogramdaki sporcumuz Mustafa Korkusuz, final maçına çıktı final müsabakasında yenilerek Türkiye ikinciliğini elde etmeyi başardı. Yine 70 kilogramda yarışan sporcumuz Uğur Bayraktar, bazı maçlarını sayı farkıyla alarak final maçına çıktı, final maçında bir puanla yenilerek Türkiye ikinciliğini elde etti. 85 kilogramda yarışan sporcumuz Mazlum Orak, yarı finalde şampiyon olan sporcuya yenilerek Türkiye üçüncülüğünü elde etmeyi başardı. 75 kilogramda tatemiye çıkan sporcumuz Kübra Nur Özen, final maçında rakibine yenilerek Türkiye ikincisi oldu.

BİR TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU ÜÇ TÜRKİYE İKİNCİLİĞİ BİR TÜRKİYE ÜÇÜNCÜLÜĞÜ

Wushu İl Temsilcisi Selma Altunışık, şampiyonayı şöyle değerlendirdi: “Çanakkale Wushu sporu olarak gerçekten tarih yazdık, şampiyonaya ilgi ve katılım yoğundu.  Bizim almış olduğumuz bu başarılar küçümsenecek bir başarı değil. Sporcularımızla her gün antrenman yaparak bu şampiyonaya hazırlandık ve çalışmamızın karşılığını almayı başardık. Şimdi daha çok çalışarak Avrupa ve Dünya Wushu şampiyonasında şanlı bayrağımızı dalgalandırmak istiyoruz. Bunu da başarabilecek güçteyiz. Çanakkale Wushusu olarak Çanakkale’nin adını Türkiye’de ve uluslararası arenada her zaman duyurduk, duyurmaya devam edeceğiz. Sporcularımızın hepsi ile gurur duyuyorum. Bu sporcularımız Türkiye’nin en iyileri olmuşlardır. Bu sporcularımıza sahip çıkılmasını istiyoruz ve diyoruz ki imkân verin imkânsızı başaralım. Avrupa ve Dünya şampiyonu olacak yetenekte ve tekniğe sahip sporcular bunlar. Ben tekrar böylesi büyük başarıya imza atan sporcularımı kutluyor başarılarının devamını temenni ediyorum.”

Anafartalar Spor Kulübü Wushu antrenörleri Halim Güngör ve Rıdvan Özay, “Görüldüğü gibi bu başarılarımız tesadüf değil üçüncü olan sporcularımız bile 5 maç yaparak üçüncülüğü elde ettiler.” diye konuştu.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech