Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeni bir konsept: Bağzı Şeyler

Yeni bir konsept: Bağzı

Yeni bir konsept: Bağzı Şeyler

Geçtiğimiz hafta Fetvahane Sokakta açılan “Bağzı Şeyler” Çanakkale’de kafe anlayışına yeni bir bakış açısı getirdi. Zücaciyeden tekstile kadar uzanan bir ürün yelpazesi ile Çanakkale halkına hizmet vermeye başlayan  “Bağzı Şeyler”i işletme sahipleri Emre ve Ayşegül Sayın’dan dinledik.

Şehir dışından ve ilçelerden sürekli göç alan barışın kenti Çanakkale’ye İstanbul’dan gelen Ayşegül ve Emre Sayın farklı bir konsept ile tüketici ile buluştu. Çok çeşitli ürün yelpazesinin satışı ile kafe sektörünü buluşturan çift dükkânlarda kepenk olmayan bir şehirde olmaktan çok mutlu olduklarını ifade ederken Bağzı Şeyler’in hikâyesini şu cümleler ile aktardı.

KEPENKSİZ DÜKKÂNLARIN KENTİ

“Ben kimya mühendisiyim. Eşim Ayşegül’de İnsan Kaynakları Yöneticisi idi. Mesleklerimizi bırakıp geldik. İstanbul’daki modern yaşamı bırakıp daha basit yaşamak için bu kente geldik. Çanakkale zaten bildiğimiz bir yerdi. Çanakkale herkesin bir ortak değeri. Burası herkese bir şey ifade ediyor. Kararımızı çok hızlı aldık hayata geçirmemiz iki sene sürdü. Dükkânların kepenksiz olması çok dikkatimiz çekti. Kepenksiz bir dükkân açtık.”

ADI “BAĞZI ŞEYLER”

“Burası hem kafe hem mağaza olarak tasarlandı. Bu Çanakkale’nin çok alışık olduğu bir şey değil. Ama zaman içerisinde alışkanlıkları kırarak bunu yerleştirebileceğimizi düşünüyoruz. Hemen her yerde bulabileceğiniz çantalar, saklama kapları, tekstil ürünleri, şemsiyeler, kupalar da satıyoruz. Bunun için adı Bağzı Şeyler… İsim çok dikkat çekici. Mobilya ve beyaz eşya dışında her şeyi satabileceğimiz bir konseptimiz var. Burada gördüğünüz herhangi bir şeyi bir süpermarketten de alabilirsiniz. Konsept olarak çok pahalı ürünler satıyor gibi görünsek de ürünlerimizi daha ucuza satıyoruz. İnsanların son birkaç yılda markaya olan bağlılığı kırıldı. Bunun bu kentte de böyle olacağını düşünüyorum. İnşallah biz de taklit ediliriz. Aynı konseptte başka mekânlar da açılır. Biz Çanakkale halkına faydalı olabileceğimize inanıyoruz.”

Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech